Η Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας ενέκρινε την υποψηφιότητα ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ ύστερα από τη δημόσια υποστήριξη της υποψηφιότητας της χώρας εκ μέρους του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Σουηδία και η Φινλανδία ξεκίνησαν τη διαδικασία ένταξης ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πριν από σχεδόν δύο χρόνια. Η Τουρκία ανάγκασε τις σκανδιναβικές χώρες να διαχωρίσουν τις αιτήσεις τους.

Τα τουρκικά F-16 περνάνε και από τη Σουηδία

Μόνο το «ναι» του Όρμπαν απομένει

Ωστόσο, οι Τούρκοι βουλευτές ενέκριναν σήμερα κατά πλειοψηφία την αίτηση της Σουηδίας, κι έτσι η Ουγγαρία απέμεινε ως τη μόνη χώρα που κλείνει στη Στοκχόλμη την πόρτα της Συμμαχίας.

Η κίνηση βάζει τη Σουηδία στο κατώφλι της υλοποίησης του στόχου της να γίνει το 32ο μέλος του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, έναν χρόνο και οκτώ μήνες μετά την υποβολή αίτησης που σηματοδότησε την ανατροπή στην αμυντική της πολιτική

Τελικό στάδιο η υπογραφή του Ερντογάν

Η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου στην Άγκυρα ενέκρινε την αίτηση της Σουηδίας και στη συνέχεια απέστειλε το έγγραφο στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την τελική υπογραφή, προτού κατατεθεί στο υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα