Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 250 μονάδες βάσης στο 45% αυτή την εβδομάδα, σηματοδοτώντας το τέλος του επιθετικού κύκλου σύσφιγξης, σύμφωνα με έρευνα του Reuters τη Δευτέρα, που έδειξε επίσης ότι οι προσδοκίες είναι για υψηλότερο πληθωρισμό και χαμηλότερη οικονομική ανάπτυξη φέτος σε σχέση με την πρόβλεψη των αρχών της χώρας.

Από τον Ιούνιο, όταν ο Tayyip Erdogan διόρισε το πρώην στέλεχος της αμερικανικής τράπεζας Hafize Gaye Erkan ως διοικήτρια, η κεντρική τράπεζα αύξησε το βασικό της επιτόκιο κατά 3.400 μονάδες βάσης, συμπεριλαμβανομένης μιας αύξησης κατά 250 μονάδες βάσης στο 42,5% τον περασμένο μήνα.

Τουρκία: Καθηγήτρια κρυπτογράφησης διορίστηκε στην κεντρική τράπεζα

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι και τα 25 ιδρύματα που συμμετείχαν στην έρευνα προέβλεπαν το βασικό επιτόκιο θα αυξηθεί κατά 250 μονάδες βάσης την Πέμπτη. Τον περασμένο μήνα, η κεντρική τράπεζα δήλωσε ότι αναμένει

«να ολοκληρώσει τον κύκλο σύσφιξης το συντομότερο δυνατό», επαναλαμβάνοντας ότι η πολιτική της ήταν “σημαντικά κοντά στο επίπεδο που απαιτείται για την καθιέρωση της πορείας αποπληθωρισμού».

Μετά από τον τρέχον μήνα, όλοι οι ερωτηθέντες είπαν ότι δεν αναμένουν άλλες αυξήσεις επιτοκίων, με βάση τη δημοσκόπηση του Reuters.

Στη δημοσκόπηση, η οικονομία της Τουρκίας αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 2,8% φέτος, σύμφωνα με τη διάμεση τιμή 37 οικονομολόγων. Η κυβέρνηση έχει προβλέψει ανάπτυξη 4% φέτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Tesla: Πόσο άτρωτο είναι το Cybertruck μπροστά στην άμμο, το χιόνι και τις ανακλήσεις
Διεθνή |

Άμμος, χιόνι και ανακλήσεις - Πόσο άτρωτο είναι το Cybertruck της Tesla

Για τον Ίλον Μασκ, ο μοναδικός σχεδιασμός του αυτοκινήτου δημιουργούσε τεράστια προβλήματα με την κλιμάκωση της παραγωγής - Δεν είναι τυχαίο πως σχολίασε: «Σκάψαμε τον δικό μας τάφο με το Cybertruck»