Το νικέλιο θεωρείται βασικό μέταλλο για την πράσινη μετάβαση, αλλά η μαζική εξόρυξη από την Ινδονησία έχει προκαλέσει απότομη πτώση των τιμών. Αυτό έγινε αιτία ν αρχίσουν να σταματούν την παραγωγή αντίστοιχα ορυχεία στην Αυστραλία.

Η εταιρεία παραγωγής νικελίου που ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Άντριου Φόρεστ, Wyloo Metals Pty, κλείνει τα ορυχεία της στη Δυτική Αυστραλία λόγω της απότομης πτώσης των τιμών, ανέφερε το Bloomberg.

Τα ορυχεία κοντά στην Kambalda τα οποία αγόρασε η Wyloo, μόλις πριν από έξι μήνες θα τεθούν σε παύση και συντήρηση από τις 31 Μαΐου, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση τη Δευτέρα. Η εταιρεία ενημέρωσε την BHP Group Ltd. ότι δεν θα είναι σε θέση να εκπληρώσει μια συμφωνία προπώλησης νικελίου που πρόκειται να λήξει στο τέλος του 2025, πρόσθεσε ένας εκπρόσωπος.

Οι τιμές για το νικέλιο, που χρησιμοποιείται για την κατασκευή ανοξείδωτου χάλυβα και μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα, υποχώρησαν τον περασμένο χρόνο, κυρίως λόγω της φθηνής προσφοράς από την Ινδονησία που απειλεί να διαταράξει τη βιομηχανία.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η First Quantum Minerals Ltd. δήλωσε ότι θα σταματήσει την εξόρυξη νικελίου και κοβαλτίου στην Αυστραλία και θα μειώσει το εργατικό δυναμικό κατά ένα τρίτο, για να αντιμετωπίσει τις χαμηλότερες τιμές μετάλλων και το υψηλότερο κόστος.

Το κλείσιμο των ορυχείων Kambalda της Wyloo έρχεται μετά την προειδοποίηση της BHP, του μεγαλύτερου εξορύκτη στον κόσμο, την περασμένη εβδομάδα ότι θα μπορούσε να αναγκαστεί να απομειώσει την αξία του νικελίου της για να μετριάσει την κατάρρευση των τιμών.

Η Wyloo, η οποία κατέχει στοιχεία στον Καναδά και την Αυστραλία, πέρυσι σύναψε συμφωνία κοινοπραξίας με την IGO Ltd. για την παραγωγή υλικών για μπαταρίες σε εργοστάσιο κοντά στο Περθ. Παρά το κλείσιμο των ορυχείων, μελετά την ανάπτυξη του δικού της συμπυκνωτή νικελίου στην περιοχή Kambalda, ανέφερε η Wyloo σε σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities