Στις 210 ανέρχονται οι αιτήσεις που εγκρίνονται για ένταξη στη δράση των σχεδίων βελτίωσης (δράση 4.1.5 «Υλοποίηση επενδύσεων με στόχο την ανθεκτικότητα, τη βιωσιμότητα και την ψηφιακή οικονομική ανάκαμψη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων», του ΠΑΑ) για τους δικαιούχους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συνολικής δημόσιας δαπάνης ύψους 15.261.594,22 ευρώ.

Επίσης, αναρτήθηκαν πίνακες με 467 αιτήσεις, που πληρούν τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας αλλά δεν καλύπτονται από το όριο πίστωσης, καθώς και πίνακες με τις 18 αιτήσεις, που δεν επιλέγονται για στήριξη διότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας.

Σχέδια βελτίωσης: Παράταση για την υλοποίηση των επενδύσεων

Υπενθυμίζεται ότι στόχος της δράσης είναι η επίτευξη ανθεκτικής, βιώσιμης και ψηφιακής οικονομικής ανάκαμψης των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις υφιστάμενες αλλά και τυχόν μελλοντικές συνέπειες της πανδημίας ή όποιου άλλου κινδύνου προκύψει.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ

Οι ενστάσεις

Οι υποψήφιοι, των οποίων οι αιτήσεις έχουν συμπεριληφθεί στους πίνακες, έχουν το δικαίωμα υποβολής ενδικοφανούς προσφυγής επί των αποτελεσμάτων.

Η ενδικοφανής προσφυγή ασκείται άπαξ, ηλεκτρονικά, έως και 23 Φεβρουαρίου 2024.

Να σημειωθεί ότι κατά την ενδικοφανή προσφυγή ο υποψήφιος πρέπει να προσβάλει το σύνολο των στοιχείων της αξιολόγησης με τα οποία διαφωνεί (επιλεξιμότητα, βαθμολογία, άλλο), όπως αυτά εμφανίζονται στο «Έντυπο Γνωμοδότησης Αίτησης Στήριξης». Η εμφάνιση της βαθμολογίας στον πίνακα αιτήσεων που δεν επιλέγονται για στήριξη δεν δημιουργεί υποχρέωση καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης και εμφανίζεται μόνο για το ενδεχόμενο υποβολής ενδικοφανούς προσφυγής κατά του υπολογισμού της.

Ενδικοφανείς προσφυγές που υποβάλλονται εκτός της προβλεπόμενης προθεσμίας δεν γίνονται παραδεκτές και αρχειοθετούνται χωρίς περαιτέρω εξέταση.

Σύμφωνα με τον κώδικα διοικητικής διαδικασίας, καθώς από τη διαδικασία προβλέπεται η δυνατότητα άσκησης ενδικοφανούς προσφυγής, ο υποψήφιος δεν δύναται να ασκήσει αίτημα θεραπείας ή ιεραρχική προσφυγή. Συνεπώς, εφόσον ασκηθεί αίτημα θεραπείας ή ιεραρχική προσφυγή, δεν εξετάζεται.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO