Με το βλέμμα στραμμένο στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη, και στον απόηχο των θετικών στοιχείων για τη δραστηριότητα στη ζώνη του ευρώ τον Ιανουάριο και του νέου ρεκόρ για τον S&P στη Wall Street , τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν την Τετάρτη σε θετικό έδαφος.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε κατά 1,15% υψηλότερα, με όλους τους κλάδους εκτός από τις τηλεπικοινωνίες να βρίσκονται σε θετικό έδαφος. Οι τεχνολογικές μετοχές κατέγραψαν άνοδο 4,8%, μετά τα ισχυρά κέρδη για τον αμερικανικό Nasdaq που τροφοδοτήθηκαν από τον αριθμό ρεκόρ συνδρομητών του Netflix.

Ειδικότερα, ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο 1,6% στις 16.889,92 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,91% στις 7.455,64 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε στις 7.527,67 μονάδες ενισχυμένος κατά 0.56%,

Οι μετοχές της γερμανικής εταιρείας τεχνολογίας Siemens Energy σημείωσαν άνοδο 9,2% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α′ τριμήνου που ξεπέρασαν τις προβλέψεις. Η γερμανική εταιρεία λογισμικού SAP αναρριχήθηκε πάνω από 7% αφού η εταιρεία δημοσίευσε τα τελευταία οικονομικά της αποτελέσματα και ανακοίνωσε σχέδια για αναδιάρθρωση 8.000 θέσεων εργασίας σε μια ώθηση προς την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.

Τα σύνθετα στοιχεία PMI υπηρεσιών και μεταποίησης έδειξαν ανοδική επιχειρηματική δραστηριότητα στη ζώνη του ενιαίου νομίσματος. Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία PMI του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκαν τον Ιανουάριο στο υψηλότερο επίπεδό τους σε επτά μήνες.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον εστιάζει στην συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αύριο Πέμπτη. Καθώς θεωρείται εν πολλοίς δεδομένο ότι οι ευρωπαίοι τραπεζίτες θα διατηρήσουν αμετάβλητα τα επιτόκια, η προσοχή στρέφεται στην ανάλυση του σκεπτικού της απόφασης, αλλά και στη συνέντευξη της Κριστίν Λαγκάρντ που θα ακολουθήσει. Οι αναλυτές αναζητούν στις ανακοινώσεις ενδείξεις αναφορικά με το πότε θα ανοίξει ο κύκλος μείωσης των επιτοκίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: «Πληθωρισμό απληστίας» του Μητσοτάκη, καταγγέλλουν τα κόμματα – Απεργία στο Δημόσιο στις 21 Μαΐου
Επικαιρότητα |

«Πληθωρισμό απληστίας» του Μητσοτάκη, καταγγέλλουν τα κόμματα – Σε απεργία το Δημόσιο

Η ακρίβεια συνεχίζει να «ροκανίζει» το εισόδημα των Ελλήνων – Οι αυξήσεις στα τρόφιμα και τα καύσιμα «στριμώχνουν» τους πολίτες, ενώ το πρόβλημα της πανάκριβης στέγασης διογκώνεται