Πτωτικά κινείται ο χρυσός μετά τα στοιχεία που έδειξαν ισχυρή επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ. Ωστόσο η υποχώρηση του δολαρίου στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος περιόρισαν τις απώλειες,ενώ οι επενδυτές αναμένουν περισσότερους οικονομικούς δείκτες για να εκτιμήσουν πότε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να μειώσει για πρώτη φορά τα επιτόκια.

Η τιμή του χρυσού σημείωνε πτώση 0,3% στα 2.021,99 δολάρια η ουγγιά. Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό σημείωναν πτώση 0,1% στα 2.023,40 δολάρια.

Wall Street: Δυναμικό ξεκίνημα- «Στο πράσινο» και οι τρεις δείκτες

«Οι τιμές του χρυσού είναι αρκετά απομονωμένες από την γερακίσια αναπροσαρμογή στις αγορές επιτοκίων, διότι υπάρχουν ενδείξεις ότι οι επενδυτές είναι ιστορικά χαμηλά τοποθετημένοι στον χρυσό, παρά το γεγονός ότι οι αγορές αναμένουν μια επικείμενη έναρξη του κύκλου μείωσης των επιτοκίων της Fed» εξηγεί στο Reuters ο  στρατηγικός αναλυτής εμπορευμάτων στην TD Securities, Nτάνιελ  Γκάλι.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ ανέκαμψε τον Ιανουάριο και ο πληθωρισμός φαίνεται να υποχωρεί, σύμφωνα με έρευνα της S&P Global.

Η ισχυρή αμερικανική οικονομία και οι δηλώσεις των αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας οδηγούν ορισμένους επενδυτές να επανεξετάσουν τα στοιχήματά τους σχετικά με το πόσο γρήγορα η Fed θα μειώσει τα επιτόκια φέτος. Σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch Tool της CME, οι αγορές αναμένουν ότι η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στη συνεδρίαση της 30ής και 31ης Ιανουαρίου και έχουν μεταθέσει το χρονοδιάγραμμα της πρώτης μείωσης των επιτοκίων.

Το δολάριο υποχώρησε κατά 0,5% έναντι των αντιπάλων του, καθιστώντας τις ράβδους του χρυσού φθηνότερες για τους αγοραστές στο εξωτερικό, ενώ η αποδόση του 10ετούς κρατικού ομολόγου υποχώρησε επίσης.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε μια βαθιά περικοπή των τραπεζικών αποθεμάτων που θα διοχετεύσει περίπου 140 δισ/ δολάρια σε μετρητά στο τραπεζικό σύστημα.

Οι επενδυτές επικεντρώνονται τώρα στις προκαταβολικές εκτιμήσεις του ΑΕΠ των ΗΠΑ για το τέταρτο τρίμηνο την Πέμπτη και στα στοιχεία για τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες την Παρασκευή.

Το ασήμι ενισχύθηκε κατά 1,1% στα 22,67 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα κατά 0,3% στα 903,13 δολάρια και το παλλάδιο κατά 0,8% στα 955,87 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities