Με θετικό πρόσημο ξεκίνησε η συνεδρίαση στη Wall Street , με τον Dow Jones να κερδίζει 100 μονάδες αμέσως μετά τον ήχο έναρξης της συνεδρίασης. Το θετικό κλίμα συνεχίστηκε μετά την ανακοίνωση από την εταρεία Netflix ότι ο αριθμός των συνδρομητών του έφτασε σε νέο ρεκόρ το τέταρτο τρίμηνο.

Ο Dow Jones διαπραγματεύεται 47 μονάδες υψηλότερα, ή 0,12 % στις 37,951μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,36 % στις 4.882 μονάδες και ο Nasdaq Composite κατά 0,64% στις 15.525 μονάδες.

Ομόλογα: Πού στρέφονται τώρα οι επενδυτές – Σε ποιες εκδόσεις βλέπουν υψηλές αποδόσεις

Οι μετοχές της Netflix σημείωσαν άνοδο ποπυ ξεπέρασε το  11%. Η άνοδος ήρθε μετά την ανακοίνωση του streamer ότι κέρδισε  περισσότερους από 13 εκατομμύρια συνδρομητές το τέταρτο τρίμηνο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των συνδρομητών του στο ιστορικό υψηλό των 260,8 εκατομμυρίων. Τα έσοδα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, όπως και οι προβλέψεις για τα κέρδη του τρέχοντος τριμήνου.

Η αύξηση των συνδρομητών της Netflix «υποδηλώνει τη συνεχιζόμενη δύναμη στην κλιμάκωση της διαφημιστικής επιχείρησης, ιδιαίτερα την κλιμάκωση στο τέλος του περασμένου έτους, καθώς και τη δυναμική που αναπτύσσει η εταιρεία και την πάταξη της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης» εξηγεί ο Jamie Lumley, ανώτερος αναλυτής της Third Bridge Group, στην εκπομπή “Closing Bell”: Overtime” την Τρίτη.

Στον αντίποδα  η μετοχή της AT&T υποχώρησε σχεδόν 2% λόγω χαμηλότερων από τα αναμενόμενα κερδών και της Dupont De Nemours  σχεδόν 12% μετά την προαναγγελία αδύναμων αποτελεσμάτων τέταρτου τριμήνου και την έκδοση απογοητευτικών προβλέψεων για το πρώτο τρίμηνο.

Οι κινήσεις αυτές έρχονται μετά την υποχώρηση του Dow Jones κατά τη διάρκεια της κύριας συνεδρίασης της Τρίτης, καθώς οι επενδυτές παρακολούθησαν απογοητετυικά οικονομικά αποτελέσματα από αρκετές εταιρείες blue-chip. Παρόλα αυτά, ο S&P 500 και  Nasdaq Composite ενισχύθηκε, ωθώντας τον πρώτο σε νέο ιστορικό ρεκόρ κλεισίματος .

Οι εκθέσεις αποτελεσμάτων θα παραμείνουν στο επίκεντρο των συναλλασσομένων την Τρίτη, με την Tesla. Περισσότερες από το 16% των εταιρειών του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει τριμηνιαία οικονομικά στοιχεία μέχρι στιγμής, εκ των οποίων το 71% έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες της Wall Street, σύμφωνα με την FactSet.

Στο οικονομικό μέτωπο, οι συναλλασσόμενοι αμναμένουν τα στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του τέταρτου τριμήνου και τον στενά παρακολουθούμενο δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών που αναμένεται αργότερα εντός της εβδομάδας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street