Ο Πρόεδρος της Ισημερινής Γουινέας Τεόντορο Ομπιάνγκ Νγκέμα υποσχέθηκε πριμ ένα εκατομμύριο ευρώ στους παίκτες της εθνικής ομάδας, μετά τη νίκη της με 4-0 επί της οικοδέσποινας Ακτή Ελεφαντοστού τη Δευτέρα (22/1), που της εξασφάλισε την πρώτη θέση στον 1ο όμιλο.

Επίσης κηρύχθηκε επίσημη αργία, αφού η απίστευτη Ισημερινή Γουινέα ταπείνωσε τους Ιβοριανούς στο Αμπιτζάν για να τερματίσει μπροστά από τη Νιγηρία και τη διοργανώτρια χώρα του Κόπα Άφρικα.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση:

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Ισημερινής Γουινέας Τεόντορο Ομπιάνγκ Νγκέμα, ο μακροβιότερος κυβερνήτης στον κόσμο, παρακολούθησε ενθουσιασμένος τη νίκη της ομάδας.

Ο γιος του, αντιπρόεδρος Τεόντορο Νγκέμα Ομπιάνγκ Μανγκέ, υποσχέθηκε επιπλέον 50.000 ευρώ στην ομάδα για κάθε γκολ που σημείωσε εναντίον των Ivorians, προσθέτοντας 200.000 ευρώ.

Η χώρα της Δυτικής Αφρικής με περίπου 1,5 εκατομμύριο κατοίκους είχε μόνο δύο προέδρους από την ανεξαρτησία του από την Ισπανία το 1968. Ο Ομπιάνγκ έδιωξε τον θείο του Φρανσίσκο Μακίας Νγκέμα με πραξικόπημα το 1979.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι