Ανοιχτός στο διάλογο με τους αγρότες, οι οποίοι βρίσκονται στα μπλόκα, δηλώνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «οι γεωργοί, οι κτηνοτρόφοι, οι αλιείς, οι μελισσοκόμοι ξέρουν ότι η πόρτα του Υπουργείου είναι ανοιχτή να συζητήσουμε τα πάντα».

Επισήμανε δε ότι «δεν θα διστάσουμε να συγκρουστούμε για να λύσουμε τα προβλήματα των αγροτών», ενώ αναφερόμενος στα επεισόδια στην Καρδίτσα επισήμανε ότι «οι εικόνες που είδαμε χτες μας θλίβουν όλους, δεν θέλουμε να επαναληφθούν».

Αγρότες: Παραμένουν και ενισχύουν τα μπλόκα

Τι δήλωσε ο ΥπΑΑΤ

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Αγροτικές Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη για τις αγροτικές κινητοποιήσεις έχει ως εξής:

«Κατανοούμε πλήρως την αγωνία, την ανασφάλεια που οδηγεί πολλούς από τους αγρότες μας στους δρόμους. Οι εικόνες που είδαμε χτες μας θλίβουν όλους, δεν θέλουμε να επαναληφθούν.

Ξεκαθαρίζω για πολλοστή φορά ότι είμαστε πραγματικά ανοιχτοί σε διάλογο, δεν κρυφτήκαμε ποτέ, δεν αποποιηθήκαμε των ευθυνών μας, ούτε αποφύγαμε να ασχοληθούμε με θέματα που είναι για πολλά χρόνια στάσιμα. Είμαστε εδώ, είμαστε δίπλα τους.

Η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό των αγροτών και δεν θα διστάσουμε και να συζητήσουμε και να συγκρουστούμε για να λύσουμε προβλήματα και να αποβάλλουμε άγχος, αγωνίες και ανασφάλεια από τους Έλληνες αγρότες.

Οι γεωργοί, οι κτηνοτρόφοι, οι αλιείς, οι μελισσοκόμοι ξέρουν ότι η πόρτα του Υπουργείου είναι ανοιχτή να συζητήσουμε τα πάντα.

Μέσα από τον διάλογο λύνονται προβλήματα και στο τέλος της ημέρας, αυτό είναι το βασικό στοιχείο της δημοκρατίας μας».

Πληθαίνουν τα μπλόκα

Στο μεταξύ, συνεχώς ενισχύονται τα μπλόκα που έχουν στηθεί από χθες Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024, από τους αγρότες της Καρδίτσας και των Φαρσάλων στην Ε65, της Λάρισας στον κόμβο του Πλατύκαμπου, των Τρικάλων στο ύψος του χωριού Ζάρκο επί της Εθνικής οδού Λάρισας – Τρικάλων και της Μαγνησίας στο ύψος του χωριού Ριζόμυλο, στον παλιό Εθνικό δρόμο Λάρισας – Βόλου συνεχώς ενισχύονται.

Στην Καρδίτσα, σήμερα το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες αγρότες και εκπρόσωποι μαζικών φορέων της πόλης και όλοι μαζί απέκλεισαν ξανά με τα πόδια τον Ε65 όπου πραγματοποίησαν συνέλευση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO