Πολύ μικρή μεταβολή σημείωσε η  απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν την ενθαρρυντική μέτρηση του πληθωρισμού που ενισχύει τις εκτιμήσεις γα μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου αναφοράς αυξήθηκε κατά λιγότερο από 1 μονάδα βάσης στο 4,139%. Η απόδοση του 2ετούς κρατικού ομολόγου ενισχύθηκε κατά περίπου 3 μονάδες βάσης στο 4,327%.

Wall Street: Εταιρικές διακυμάνσεις

Οι επενδυτές αξιολόγησαν τον δομικό δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών του Δεκεμβρίου, την προτιμώμενη μέτρηση πληθωρισμού της Fed, ο οποίος αυξήθηκε κατά 0,2% τον περασμένο μήνα και  κατά 2,9% σε ετήσια βάση. Αυτό σε σύγκριση με τις αντίστοιχες αυξήσεις 0,2% και 3% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones.

Η ενθαρρυντική μέτρηση του πληθωρισμού έρχεται μετά τα ισχυρά στοιχεία για το ΑΕΠ , τα οποία έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία αναπτύσσεται με ετήσιο ρυθμό 3,3%, υψηλότερο από τις προσδοκίες των οικονομολόγων για 2%.

Η έκθεση της Πέμπτης έδειξε επίσης επιβράδυνση του πληθωρισμού. Στην έκθεση για το ΑΕΠ, ο βασικός δείκτης τιμών των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών – τον οποίο παρακολουθεί η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ για τις μακροπρόθεσμες τάσεις του πληθωρισμού – αυξήθηκε κατά 2,7% σε ετήσια βάση, από 5,9% πριν από ένα χρόνο.

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τα οικονομικά στοιχεία για ενδείξεις σχετικά με το πότε η Fed μπορεί να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια, καθώς εργάζεται για να περιορίσει τον πληθωρισμό στον στόχο του 2%. Σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch Tool, οι αγορές τιμολογούν επί του παρόντος μια πιθανότητα 46% ότι η κεντρική τράπεζα θα μειώσει κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας τον Μάρτιο.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό »βελτιώνονται, δίνοντας στη Fed περιθώριο να μειώσει τα επιτόκια φέτος» επισημαίνει ο Jeffrey Roach, επικεφαλής οικονομολόγος της LPL Financial. «Ωστόσο, η Fed έχει περαιτέρω δουλειά να κάνει και δεν θα πρέπει να μπει στον πειρασμό να δηλώσει «αποστολή εξετελέσθη».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες