H Microsoft θα προχωρήσει σε απολύσεις 1.900 υπαλλήλων από την Activision Blizzard και τον τομέα του Xbox αυτή την εβδομάδα. Οι περικοπές αντιπροσωπεύουν περίπου το 8% του συνολικού τμήματος παιχνιδιών της Microsoft και θα γίνουν κυρίως στην Activision Blizzard.

Ο πρόεδρος της Blizzard, Μάικ Ιμπάρα, και ο Chief Design Officer, Άλεν Άντχαμ αποχωρούν επίσης από την εταιρεία, ενώ ένα βιντεοπαιχνίδι επιβίωσης που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως από τη Blizzard ακυρώθηκε, δήλωσε η Microsoft.

Η Microsoft η πιο πολύτιμη εισηγμένη- Στα 3 τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίησή της

Τα νέα έρχονται μήνες αφότου η Microsoft έκλεισε τη συμφωνία εξαγοράς 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Activision Blizzard, ενισχύοντας το βάρος της στην αγορά βιντεοπαιχνιδιών με τίτλους με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, συμπεριλαμβανομένου του «Call of Duty», για να ανταγωνιστεί με καλύτερους όρους την κορυφαία εταιρεία του κλάδου, τη Sony.

Αρκετές άλλες μεγάλες εταιρείες όπως οι Alphabet, Amazon και eBay έχουν επίσης απολύσει χιλιάδες προσωπικό τις τελευταίες εβδομάδες για να μειώσουν το κόστος και να ενισχύσουν την κερδοφορία.

Οι εταιρείες τεχνολογίας

Συνολικά, περισσότεροι από 21.000 εργαζόμενοι απολύθηκαν σε 76 εταιρείες τεχνολογίας τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης των συγκεκριμένων θεμάτων Layoffs.fyi.

Ο τεχνολογικός τομέας απώλεσε 168.032 θέσεις εργασίας το 2023 και αντιπροσώπευε τον υψηλότερο αριθμό απολύσεων σε όλους τους κλάδους, σύμφωνα με έκθεση των Challenger, Gray and Christmas νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Αυτός ο αριθμός  περιελάμβανε περισσότερες από 10.000 περικοπές στη Microsoft.

Αναλυτές και ειδικοί του κλάδου αναμένουν λιγότερες απολύσεις φέτος, με τις εταιρείες να αγωνίζονται πλέον να καλύψουν τη διαφορά στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης κάτι που είναι πιθανό να τις οδηγήσει να μειώσουν προσωπικό για να αντισταθμίσουν τα δισεκατομμύρια δολάρια που ξοδεύουν για την συγκεκριμένη τεχνολογία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης