H United Airlines ανακοίνωσε ότι επανέφερε το Σάββατο στον αέρα τα Boeing 737 Max 9 για επιβατικές πτήσεις, αφού οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ έδωσαν το πράσινο φως μετά από το σοβαρό ατύχημα στην καμπίνα του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια μιας πτήσης της Alaska Airlines νωρίτερα αυτό το μήνα.

Το τρομακτικό περιστατικό σημειώθηκε στις 5 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια πτήσης ενός Max 9 οκτώ εβδομάδων της Alaska Airlines. Έκτοτε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) καθήλωσε 171 αεροσκάφη Boeing 737 MAX 9, με αποτέλεσμα την ακύρωση χιλιάδων πτήσεων από την Alaska Airlines και τη United.

Αναταράξεις στην Boeing – Οργή κατά του CEO για το φιάσκο με τα 737 Max

Η FAA την Τετάρτη ήρε την εντολή απαγόρευσης προσγείωσης καθώς ενέκρινε τους ελέγχους επιθεώρησης και συντήρησης και δήλωσε ότι η Boeing δεν μπορεί να επεκτείνει την παραγωγή 737 MAX ή να προσθέσει νέες γραμμές παραγωγής 737 εν αναμονή της βελτίωσης της ποιότητας.

Η ενισχυμένη διαδικασία συντήρησης του 737 MAX 9 απαιτεί την επιθεώρηση συγκεκριμένων βιδών, διαδρομών, οδηγών και εξαρτημάτων μαζί με λεπτομερείς οπτικούς ελέγχους των βυσμάτων της πόρτας εξόδου της μεσαίας καμπίνας και δεκάδων σχετικών εξαρτημάτων.

Η Alaska Airlines επανέλαβε τα δρομολόγια MAX 9 την Παρασκευή. Το CBS News ανέφερε ότι η διευθύνουσα σύμβουλος λειτουργίας της αεροπορικής εταιρείας Constance von Muehlen ήταν στην πρώτη πτήση MAX 9 και καθόταν δίπλα στο παράθυρο στην ίδια σειρά όπου σημειώθηκε η έκρηξη στην προηγούμενη πτήση.

Η Alaska Airlines δήλωσε την Παρασκευή ότι αναμένει ότι οι επιθεωρήσεις στο MAX 9 θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, επιτρέποντας στην αεροπορική εταιρεία να εκτελέσει το πλήρες πτητικό πρόγραμμά της. Η καθήλωση στο έδαφος επηρέασε περίπου το 20% του στόλου της.

Ο πρόεδρος της Boeing Commercial Airlines, Stan Deal, δήλωσε στους εργαζόμενους αργά την Παρασκευή ότι η εταιρεία «εργάστηκε επιμελώς» για να δημιουργήσει κριτήρια επιθεώρησης που θα επιτρέψουν την επαναφορά των αεροσκαφών σε λειτουργία και ότι η Boeing βρίσκεται τώρα στη διαδικασία αξιολόγησης εκατοντάδων ιδεών που υποβλήθηκαν από τους εργαζόμενους για τη βελτίωση της ποιότητας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή