Τη δυνατότητα να αποκλείουν από την αναζήτησή τους πτήσεις που εκτελούνται με αεροσκάφη τύπου Boeing 737 Max δίνει στους χρήστες η πλατφόρμα αναζήτησης ταξιδιωτικών πακέτων Kayak, μία από τις κορυφαίες παγκοσμίως.

Boeing: Νέο ελάττωμα στο 737 Max – Ενδεχόμενο καθυστερήσεων παράδοσης για νέα αεροσκάφη

Το περιστατικό που σημειώθηκε προ εβδομάδων σε αεροπλάνο Boeing 737 Max της Alaska Airlines, του οποίου μία πόρτα αποκολλήθηκε ενώ βρισκόταν εν πτήσει, σπρώχνει τους επιβάτες ξανά μακριά από τα εν λόγω αεροσκάφη, λίγα χρόνια μετά το κύμα καθηλώσεων εξαιτίας προβλημάτων ασφάλειας που οδήγησαν σε δύο πολύνεκρα αεροπορικά δυστυχήματα.

Αποφεύγουν τα 737 Max

Η Kayak είχε εισαγάγει το ίδιο φίλτρο αρχικά τον Μάρτιο του 2019, χωρίς τότε να υπάρξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Τώρα όμως η στάση των επιβατών έχει αλλάξει, και χιλιάδες επιλέγουν να εξαιρούν από τα αποτελέσματα που τους εμφανίζονται αεροσκάφη τύπου 737 Max 8 ή Max 9. Σημειώνεται ότι μόνο τα αεροπλάνα τύπου Max 9 έχουν καθηλωθεί από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ.

 

«Είτε κάνετε αναζήτηση με βάση την κατηγορία καμπίνας και την ποιότητα πτήσης είτε τον τύπο αεροσκάφους, τα φίλτρα της Kayak στοχεύουν να παρέχουν στους ταξιδιώτες όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για να λάβουν έξυπνες αποφάσεις και να ταξιδέψουν με σιγουριά», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

«Καμπανάκι» από κορυφαίες αεροπορικές

Όπως σχολιάζει ο Guardian, το κύμα ενδιαφέροντος για το νέο χαρακτηριστικό καταδεικνύει τον ασυνήθιστο βαθμό στον οποίο οι ταξιδιώτες αποφεύγουν ενεργά τα αεροπλάνα 737 Max.

Σημειώνεται ότι από την Κυριακή υπό έλεγχο τέθηκαν και τα αεροπλάνα τύπου 737-900ER, επειδή η σχεδίαση της πόρτας του είναι παρόμοια με του 737 Max.

Οι τελευταίες κινήσεις έχουν οδηγήσει κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες, όπως η αμερικανική United, να εκδώσουν προειδοποίηση για μεγάλη απώλεια εσόδων λόγω της αναγκαστικής καθήλωσης μέρους του στόλου τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή