H 1η διαδικτυακή Ευρωπαϊκή Ημέρα Καριέρας αφιερωμένη στον τουρισμό στην Ελλάδα διοργανώνεται την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 από τις (10:00-16:00) στο πλαίσιο των δράσεων της ΔΥΠΑ για το Εθνικό Γραφείο Συντονισμού EURES.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από την ευρωπαϊκή πλατφόρμα European Online Job Days και επικεντρώνεται αποκλειστικά στους κλάδους του τουρισμού, της φιλοξενίας και της εστίασης, με στόχο τη διασύνδεση Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών που αναζητούν εργασία με τις επιχειρήσεις του κλάδου στην Ελλάδα που αναζητούν προσωπικό για τη θερινή τουριστική περίοδο 2024.

Η διαδικασία

Οι τουριστικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση μπορούν άμεσα να δημιουργήσουν το προφίλ τους (εγγραφή ή είσοδος) και να αναρτήσουν τις θέσεις εργασίας έως και την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου. Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 80 επιχειρήσεις που προσφέρουν περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων και επιπέδων εξειδίκευσης.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες που αναζητούν εργασία έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν ή να συνδεθούν δωρεάν στην πλατφόρμα καθημερινά και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, με στόχο να καταχωρήσουν το βιογραφικό τους σημείωμα, να βρουν ευκαιρίες απασχόλησης, να ενημερωθούν για την αγορά εργασίας της Ελλάδας και να συνομιλήσουν με τους εργοδότες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κάθε ενδιαφερόμενος/η θα μπορεί να:

● παρακολουθήσει παρουσίαση για την Αγορά Εργασίας της Ελλάδας στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα.
● παρακολουθήσει την παρουσίαση «Πώς να δημιουργήσω ένα αποτελεσματικό βιογραφικό» στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα.
● παρακολουθήσει την παρουσίαση του εργαλείου της Δ.ΥΠ.Α. myDYPAlive
● βλέπει το προφίλ των επιχειρήσεων που αναζητούν προσωπικό και τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας.
● πραγματοποιήσει επιτόπου διαδικτυακές συνεντεύξεις με επιχειρήσεις.
● συνομιλήσει απευθείας με τους εγγεγραμμένους εργοδότες και συμβούλους EURES της Δ.ΥΠ.Α. μέσω του διαδικτυακού εργαλείου live CHAT

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax
Συνταξιούχοι εργαζόμενοι: Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να άρει την «κατάφωρη αδικία» σε βάρος τους
Tax |

Η κυβερνητική δέσμευση για τους εργαζόμενους συνταξιούχους του Δημοσίου

Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να παρέμβει προκειμένου να αρθεί η αδικία σε βάρος των συνταξιούχων εργαζόμενων, από τους οποίους ζητείται να επιστρέψουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ, θέμα που είχε αναδείξει το in.