Τα αιολικά πάρκα στην Ελλάδα το 2023 έχουν ισχύ 5.226 ΜW και για το 2023 εξοικονόμησαν τόσο διοξείδιο του άνθρακα όσο εκπέμπει το 76% των αυτοκινήτων στην Ελλάδα, όπως αναφέρει η ΕΛΕΤΑΕΝ (Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας) με αφορμή την ενημέρωση πρόσφατα της ηλεκτρονικής εφαρμογής με τον γεωπληροφοριακό χάρτη της.

Τη χρονιά που μας πέρασε συνδέθηκαν 543 MW νέων αιολικών πάρκων ενισχύοντας την ενεργειακή αυτονομία της χώρας. Αυτή η παραγωγή αντιστοιχεί στο 23,5% της εγχώριας ηλεκτροπαραγωγής και καλύπτει τις ανάγκες 2,6 εκατομμυρίων νοικοκυριών.

Ο συνολικός αριθμός των ανεμογεννητριών είναι κοντά στις τρεις χιλιάδες και πιο συγκεκριμένα ανέρχεται σε 2.972.

Υπεράκτια αιολικά πάρκα: Πώς η Μεσόγειος μπορεί να γίνει εργοστάσιο πράσινης ενέργειας

Ο χάρτης περιλαμβάνει όλα τα αιολικά πάρκα και τις ανεμογεννήτριες σε λειτουργία στην Ελλάδα το 2023.

Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στον χάρτη της Ελλάδας και να επιλέγει πολύγωνα αιολικών πάρκων ή ανεμογεννήτριες που επιθυμεί. Επιλέγοντας κάποιο πολύγωνο θα του εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο με πληροφορίες του αιολικού πάρκου. Ομοίως και αν επιλέξει κάποια ανεμογεννήτρια.

Η βάση δεδομένων του χάρτη αποτελεί συνδυασμό στοιχείων από τα ανοιχτά δεδομένα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) και από τη βάση δεδομένων της Στατιστικής Αιολικής Ενέργειας που δημοσιεύει η ΕΛΕΤΑΕΝ και στόχος είναι να επικαιροποιείται κάθε εξάμηνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green