Μικρή υποχώρηση καταγράφουν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για την νομισματική πολιτική.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου σημείωσε πτώση κοντά στις 2 μονάδες και διαμορφώθηκε στο 4,072%. Η απόδοση του 2ετούς υποχώρησε λιγότερο από μία μονάδα βάσης στο 4,318%.

Ομόλογο: Σήμερα το νέο δεκαετές – Το στοίχημα του επιτοκίου

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς  ξεκινάει σήμερα τη διήμερη συνεδρίαση της  και είναi ευρέως αναμενόμενο ότι θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο υψηλό 23 ετών, 5,25-5,5%, καθώς προσπαθεί να τιθασεύσει τις πληθωριστικές πιέσεις.

Όλη η προσοχή στρέφεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής αλλά και στα σχόλια του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που ακολουθεί μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης. Αγορές και οικονομολόγοι θα αναζητήσουν ένα σημάδι για το πότε θα ξεκινήσει η χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής. Περίπου οι μισοί από τους επενδυτές τιμολογούν σήμερα μια κίνηση στην επόμενη συνεδρίαση της Fed τον Μάρτιο, αλλά πολλοί οικονομολόγοι δείχνουν αντ’ αυτού τα τέλη της άνοιξης ή τις αρχές του καλοκαιριού.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Fed τον Δεκέμβριο, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ανέφεραν ότι αναμένουν τρεις μειώσεις επιτοκίων το 2024, αλλά τα πρακτικά της συνεδρίασης έδειξαν ότι η μελλοντική πορεία της νομισματικής πολιτικής παραμένει εξαιρετικά αβέβαιη.

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης  βασικά οικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα για να λάβουν ενδείξεις για την κατάσταση της οικονομίας, ιδίως της αγοράς εργασίας. Την Τρίτη, αναμένεται η έκθεση JOLTs για τις κενές θέσεις εργασίας του Δεκεμβρίου καθώς και η τελευταία έκθεση για την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Αργότερα μέσα στην εβδομάδα, αναμένεται η έκθεση της ADP για τις ιδιωτικές μισθοδοσίες και η έκθεση του Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ για τις θέσεις εργασίας του Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες