Εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων βρέθηκε σήμερα η Wall Street, η οποία προσπάθησε να διαχειριστεί τα διττά μηνύματα που έδειξαν αρκετά εταιρικά αποτελέσματα, εν αναμονή και της απόφασης της Federal Reserve για τη νομισματική πολιτική.

Wall Street: Υπό την πίεση των ιστορικών υψηλών

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,35% στις 38.467 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,06% στις 4.923 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,76% στις 15.509 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της General Motors σημείωσαν άνοδο 7% αφού η αυτοκινητοβιομηχανία κέρδισαν κέρδη καλύτερα από τα αναμενόμενα. Επίσης, οι μετοχές της F5 και της Sanmina κερδίζουν άνω του 2% και 28% αντίστοιχα, λόγω των καλύτερων των αναμενομένων αποτελεσμάτων που ανακοίνωσαν.

Από την άλλη, απώλειες 6% σημείωσε η Whirlpool, αφού υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για την κερδοφορία του έτους, με την JetBlue να χάνει 4%, παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα.

«Δεν υπάρχει απαραίτητα ένα πολύ συνεπές μήνυμα» αυτή την περίοδο ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, δήλωσε ο Keith Buchanan, ανώτερος επικεφαλής χαρτοφυλακίου στην Globalt Investments. «Δεν είναι αυτή η παλίρροια που σηκώνει όλα τα σκάφη… Έχουμε δει, μέχρι στιγμής ξεκάθαρους νικητές και ξεκάθαρους ηττημένους», εξήγησε.

Πάντως, μέσα στην εβδομάδα αναμένονται τα αποτελέσματα από τους κολοσσούς της τεχνολογίας, Microsoft, Alphabet, Amazon, Meta και Apple, τα οποία και θα επηρεάσουν περισσότερο την αγορά.

Την ίδια ώρα, σήμερα αρχίζει η διήμερη συνεδρίαση πολιτικής της Νομισματικής Επιτροπής της Federal Reserve. Η αγορά συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης Fed Funds έχει τιμολογηθεί με πιθανότητα περίπου 97% ότι η κεντρική τράπεζα θα αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια κατά την ανακοίνωσή της την Τετάρτη, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές των κατοικιών και στα εννέα τμήματα απογραφής των Ηνωμένων Πολιτειών αυξήθηκαν 5,1% τον Νοέμβριο σε ετήσια βάση, όπως φάνηκε στον δείκτη S&P CoreLogic Case-Shiller. Το ποσοστό αυξήθηκε περαιτέρω από την άνοδο 4,7% του Οκτωβρίου.

Επίσης, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε τον Ιανουάριο, με τον Δείκτη να πηγαίνει από το αναθεωρημένο 108,0 του Δεκεμβρίου στο 114,8. Ο Δείκτης Παρούσας Κατάστασης ανέβηκε από 147,2 τον προηγούμενο μήνα σε 161,3 τον Ιανουάριο. Εν τω μεταξύ, ο Δείκτης Προσδοκιών βελτιώθηκε από 81,9 που καταγράφηκε τον Δεκέμβριο σε 83,8 τον Ιανουάριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street