Πτωτικά κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, οι οποίοι πλησίον των ιστορικών υψηλών αναμένουν τα τελευταία εταιρικά κέρδη αλλά και τη συνεδρίαση της Federal Reserve για τη νομισματική πολιτική.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,01% στις 38.328 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,03% στις 4.926 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,13% στις 15.608 μονάδες.

Μικρή αποκλιμάκωση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της General Motors σημειώνουν άνοδο 7% αφού η αυτοκινητοβιομηχανία δημοσίευσε κέρδη καλύτερα από τα αναμενόμενα. Επίσης, οι μετοχές της F5 και της Sanmina κερδίζουν άνω του 9% και 18% αντίστοιχα, λόγω των καλύτερων των αναμενομένων αποτελεσμάτων που ανακοίνωσαν.

Από την άλλη, απώλειες 4% σημειώνει η Whirlpool, αφού υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για την κερδοφορία του έτους, με την JetBlue να χάνει 3%, παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα.

«Δεν υπάρχει απαραίτητα ένα πολύ συνεπές μήνυμα» αυτή την περίοδο ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, δήλωσε ο Keith Buchanan, ανώτερος επικεφαλής χαρτοφυλακίου στην Globalt Investments. «Δεν είναι αυτή η παλίρροια που σηκώνει όλα τα σκάφη… Έχουμε δει, μέχρι στιγμής ξεκάθαρους νικητές και ξεκάθαρους ηττημένους», εξήγησε.

Πάντως, μέσα στην εβδομάδα αναμένονται τα αποτελέσματα από τους κολοσσούς της τεχνολογίας, Microsoft, Alphabet, Amazon, Meta και Apple, τα οποία και θα επηρεάσουν περισσότερο την αγορά.

Την ίδια ώρα, σήμερα αρχίζει η διήμερη συνεδρίαση πολιτικής της Νομισματικής Επιτροπής της Federal Reserve. Η αγορά συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης Fed Funds έχει τιμολογηθεί με πιθανότητα περίπου 97% ότι η κεντρική τράπεζα θα αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια κατά την ανακοίνωσή της την Τετάρτη, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street