Την ανάκληση 50.000 παλαιότερων οχημάτων της στις ΗΠΑ ανακοίνωσε η Toyota, καλώντας τους ιδιοκτήτες τους να προβούν άμεσα σε εργασίες επισκευής, επειδή ένας αερόσακος μπορεί να εκραγεί και ενδεχομένως να αποβεί θανατηφόρος για τους οδηγούς ή τους επιβαίνοντας στο όχημα.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι η προειδοποίηση «Μην οδηγείτε» καλύπτει ορισμένα μοντέλα όπως Corolla 2003-2004, Corolla Matrix 2003-2004 και RAV4 2004-2005 με αερόσακους Takata.

Toyota: Παρέμεινε στον θρόνο της το 2023

Περισσότεροι από 30 θάνατοι παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 26 θανάτων στις ΗΠΑ και εκατοντάδων τραυματισμών σε οχήματα διαφόρων αυτοκινητοβιομηχανιών από το 2009, συνδέονται με αερόσακους Takata που μπορούν να εκραγούν, εξαπολύοντας μεταλλικά σκάγια μέσα σε αυτοκίνητα και φορτηγά.

Την τελευταία δεκαετία, περισσότεροι από 67 εκατομμύρια αερόσακοι Takata ανακλήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες από περισσότερες από 20 αυτοκινητοβιομηχανίες, στη μεγαλύτερη επανάκληση ασφαλείας στον κλάδο του αυτοκινήτου στην ιστορία.

Η Toyota ανακοίνωσε ότι η ανάκληση των RAV4 αφορά τον αερόσακο του οδηγού ενώ οι άλλες ανακλήσεις αφορούν μόνο τον αερόσακο του συνοδηγού. Σε ορισμένα μοντέλα Corolla και Corolla Matrix, ορισμένα οχήματα εμπλέκονται επίσης σε μια δεύτερη ανάκληση που μπορεί να προκαλέσει το άνοιγμα του αερόσακου ακόμη και χωρίς σύγκρουση.

«Μην οδηγείτε!»

Υπήρχαν προηγούμενες προειδοποιήσεις με την ένδειξη «Μην οδηγείτε» από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες για οχήματα με παλαιότερους αερόσακους Takata μετά από θανατηφόρα ατυχήματα.

Η Toyota αρνήθηκε να απαντήσει εάν η προειδοποίηση «Μην οδηγείτε» προκλήθηκε από σοβαρό τραυματισμό ή θανατηφόρο περιστατικό σε ένα από τα οχήματά της.

Η μητρική εταιρεία της Chrysler, Stellantis, τον Ιούλιο προειδοποίησε 29.000 ιδιοκτήτες Pickup Dodge Ram 2003 να σταματήσουν αμέσως να τα οδηγούν και να προβούν σε επισκευή του οχήματός τους μετά τον θάνατο ενός ατόμου όταν εξερράγη ένας αερόσακος Takata.

Τον Νοέμβριο του 2022, η Stellantis προέτρεψε τους ιδιοκτήτες 276.000 άλλων παλαιότερων οχημάτων στις ΗΠΑ να σταματήσουν αμέσως την οδήγηση αφού αναφέρθηκαν άλλοι τρεις θάνατοι από ατυχήματα που συνδέονται με ελαττωματικούς αερόσακους Takata εκείνο το έτος.

Η Honda Motor τον Φεβρουάριο του 2023, εξέδωσε μια προειδοποίηση “Μην οδηγείτε” για 8.200 οχήματα Acura και Honda μετά το θάνατο του οδηγού ενός Accord του 2002 στο Bowling Green του Κεντάκι από ελαττωματικό αερόσακο Takata . Η Honda έχει αναφέρει 17 θανάτους στις ΗΠΑ και περισσότερους από 200 τραυματισμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες που σχετίζονται με αστοχία αερόσακων Takata.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή