Ο Ριντ Χέιστινγκς, εκτελεστικός πρόεδρος και συνιδρυτής του τηλεοπτικού κολοσσού Netflix Inc., έδωσε 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε απόθεμα στο Ίδρυμα Κοινότητας της Σίλικον Βάλεϊ.

Ο Hastings, 63 ετών, κατέθεσε δώρο 2 εκατομμυρίων μετοχών σε μια κανονιστική κατάθεση, χωρίς να προσδιορίσει τον παραλήπτη, αναφέρει το Bloomberg.

Ένας εκπρόσωπος του Netflix επιβεβαίωσε ότι ήταν το ίδρυμα, το οποίο χορηγεί χρήματα για ενίσχυση σε τομείς όπως η στέγαση (οικονομικά προσιτή),  η πρώιμη παιδική ηλικία, η ανακούφιση από καταστροφές και άλλες αιτίες.

Netflix: Αριθμός ρεκόρ νέων συνδρομητών για την υπηρεσία streaming

Το 2022, το ίδρυμα έκανε σχεδόν 15.000 επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 2,57 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον ιστότοπό του.

Ο Χέιστινγκς υπήρξε γενναιόδωρος και στο παρελθόν, ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν την εκπαίδευση. Αυτός και η σύζυγός του, Πάτυ Κουίλιν , έδωσαν 120 εκατομμύρια δολάρια για να στηρίξουν ιστορικά «Μαύρα πανεπιστήμια» το 2020.

Το ζευγάρι υπέγραψε επίσης τη δέσμευση δωρεάς, όπου πλούσιοι υπόσχονται να δωρίσουν το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο όμιλος Silicon Valley, που ιδρύθηκε το 2007, ήταν αποδέκτης δωρεών και από άλλους στην τεχνολογική κοινότητα της Βόρειας Καλιφόρνια.

Το 2012, για παράδειγμα, ο συνιδρυτής του Facebook Μάρκ Ζούγκεμπεργκ και η σύζυγός του Πρίσιλα Τσαν , έδωσαν στο ίδρυμα μετοχές της εταιρείας αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η τηλεοπτική αυτοκρατορία του Netflix

Το τελευταίο τρίμηνο του 2023 το Netflix ανακοίνωσε πως πρόσθεσε  13, 1 εκατομμύρια συνδρομητές.

Ειδικότερα, πριν απο λίγες ημέρες το Netflix κατάφερε να εγγράψει 13,1 εκατομμύρια νέους συνδρομητές το τελευταίο τρίμηνο του 2023, είχε δηλαδή το καλύτερο τρίμηνο ανάπτυξης συνδρομητικής βάσης από την εποχή της πανδημίας και τα λοκντάουν.

Μάλιστα, το τελικό αποτέλεσμα ξεπέρασε και τις εκτιμήσεις της Wall Street που ήθελε την συνδρομητική βάση της εταιρείας ροής περιεχομένου να αυξάνεται κατά 8,91 εκατομμύρια συνδρομητές, με το Netflix να προσθέτει περισσότερους από 5 εκατομμύρια νέους χρήστες μόνο στη ζώνη Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (EMEA).

Συγχρόνως, οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 8,83 δισεκατομμύρια δολάρια,  ξεπερνώντας επίσης τις προβλέψεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή