Ο διευθυντής ταινιών του Netflix, Σκοτ Στούμπερ, εγκαταλείπει την εταιρεία streaming για να δημιουργήσει τη δική του εταιρεία πολυμέσων.

Ο Στούμπερ, ο οποίος εργάζεται στο Netflix από το 2017, έφερε μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ όπως ο Σπάικ Λι και ο Μαρτιν Σκοτσέζε να συνεργαστούν με τον streamer κατά τη διάρκεια της θητείας του. Θα αποχωρήσει από την εταιρεία τον Μάρτιο.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Netflix, ο Στούμπερ επέβλεψε παραγωγές ταινιών όπως τα «Red Notice», «Bird Box» και «Glass Onion: A Knives Out Mystery» και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη βελτίωση της παραγωγής ταινιών στην εταιρεία.

Netflix: Θα μεταδίδει live το WWE Raw με συμφωνία ύψους 5 δισ. δολαρίων

Από το 2020 έως το 2022, το Netflix ήταν το στούντιο με τις περισσότερες υποψηφιότητες στα Όσκαρ, σύμφωνα με το Hollywood Reporter.

Μόλις αποχωρήσει επίσημα ο Στούμπελ, η CCO του Netflix, Μπέλα Μπατζάρια, θα αναλάβει προσωρινά τη θέση ενώ θα αναζητηθεί αντικαταστάτη, σύμφωνα με το Bloomberg.

Σε μια δήλωσή του, ο Στούμπερ ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Netflix, Ριντ Χέιστινγκς, τους συν-CEOs Τεντ Σαράντος και Γκρεγκ Πίτερς και την Μπατζάρια.

«Πριν από επτά χρόνια, ο Ριντ και ο Τεντ μου πρόσφεραν την καταπληκτική ευκαιρία να γίνω μέλος του Netflix και να δημιουργήσω ένα νέο σπίτι για πρωτότυπες ταινίες», είπε ο Στούμπερ. «Είμαι περήφανος για όσα καταφέραμε και είμαι τόσο ευγνώμων σε όλους τους κινηματογραφιστές και τα ταλέντα που μας εμπιστεύτηκαν να τους βοηθήσουμε να πούμε τις ιστορίες τους. Ευχαριστώ τον Τεντ, τον Ριντ, τον Γκρεγκ, τον Μπέλα και ολόκληρη την ομάδα και ανυπομονώ να συνεχίσω να συνεργάζομαι μαζί τους στο μέλλον».

Τα νέα για την αποχώρηση του Στούμπερ από το Netflix φημολογούνταν εδώ και καιρό μετά τις αναφορές ότι μιλούσε με πιθανούς χρηματοδότες για μια ατομική επιχείρηση, ανέφερε το Variety.

Πριν εργαστεί στο Netflix, ο Στούμπερ ίδρυσε και διηύθυνε την Bluegrass Films, μια εταιρεία που υποστήριζε ταινίες όπως το “Ted” και το “Central Intelligence”.

Ήταν επίσης αντιπρόεδρος παγκόσμιας παραγωγής στη Universal, όπου εργάστηκε στα “A Beautiful Mind”, “Seabiscuit” και “Meet the Parents”, μαζί με τα franchise “Bourne” και “Fast and Furious”.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή