Μία από τις απάτες που βρίσκεται σε έξαρση το τελευταίο διάστημα αφορά σε απατηλά μηνύματα SMS, τα οποία δήθεν προέρχονται από τα ΕΛΤΑ και αφορούν στην παραλαβή δεμάτων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Μέσω των εν λόγω μηνυμάτων, οι χρήστες καλούνται να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους προκειμένου να τους παραδοθεί η υποτιθέμενη αποστολή.

Πώς να αναγνωρίσετε και αποφύγετε τα κακόβουλα emails

Συγκεκριμένα, στα μηνύματα αναγράφονται τα εξής: «Το δέμα των Ελληνικών Ταχυδρομείων έφτασε στην αποθήκη και δεν μπορεί να παραδοθεί λόγω ελλιπών στοιχείων διεύθυνσης.

Επιβεβαιώστε τη διεύθυνσή σας στον σύνδεσμο.

https://aelta.top/gr

(Παρακαλώ απαντήστε Y, μετά βγείτε από το μήνυμα κειμένου και ανοίξτε το ξανά για να ενεργοποιήσετε τον σύνδεσμο ή αντιγράψτε τον σύνδεσμο και ανοίξτε τον στο Safari)».

Ουσιαστικά πρόκειται για απάτη «ηλεκτρονικού ψαρέματος», μέσω της οποίας, απατεώνες, με «όχημα» τα ΕΛΤΑ, επιχειρούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικά στοιχεία πολιτών. Σε περίπτωση λοιπόν που λάβετε κάποιο τέτοιο μήνυμα μην πατήσετε πάνω στο σύνδεσμο (λινκ).

Η απάτη αυτή δεν είναι πρόσφατη, αλλά έχει πάρει διαστάσεις σε ό,τι αφορά τα SMS που στέλνονται. Στο παρελθόν ανάλογες απάτες είχαν στηθεί με μηνύματα στο facebook όπου οι απατεώνες ανέβαζαν και φωτογραφίες από χιλιάδες (δήθεν) ξεχασμένα πακέτα.

Τα ΕΛΤΑ έχουν κινητοποιηθεί κι έχουν ενημερώσει για τον κίνδυνο υποκλοπής προσωπικών στοιχείων (phishing).

Επισημαίνουν, δε, ότι πρόκειται για απόπειρες εξαπάτησης και προσπάθεια υποκλοπής προσωπικών στοιχείων (phishing) και συνιστούν στους πολίτες να είναι προσεκτικοί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα
Τεχνολογία |

NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα

Έφτασε με ακραία ταχύτητα από απόσταση 1,5 φοράς μεταξύ Γης και Ήλιου – Η αποστολή στέφθηκε από επιτυχία, αποδεικνύοντας την αξιοπιστία του νέου συστήματος επικοινωνίας με λέιζερ αντί για ραδιοκύματα