Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, με τα μάκρο που ανακοινώθηκαν να επηρεάζουν το κλίμα, όπως άλλωστε και οι κατευθύνσεις πολιτικής που έδωσε χτες η Federal Reserve.

Ειδικότερα, στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε κατά 1,2% χαμηλότερα, διακόπτοντας ένα θετικό σερί οκτώ ημερών, ενώ υποχώρησε από το υψηλό όλων των εποχών.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 0,9%, ενώ ο Topix διολίσθησε κατά 0,7%. Στη Νότια Κορέα, ο Kospi σημείωσε άνοδο 1,5%, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq υποχώρησε 0,8%.

Από την άλλη, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,9%, ενώ ο κινεζικός CSI 300 σημείωσε άνοδο 0,8%, ανακάμπτοντας κοντά στα χαμηλά 5 ετών.

Στα μάκρο της ημέρας, ο γενικός δείκτης υπευθύνων προμηθειών Caixin China έδειξε ότι η εργοστασιακή δραστηριότητα στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο επεκτάθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Ιανουάριο. Ο κατασκευαστικός PMI της Caixin Κίνας έφτασε στο 50,8 τον Ιανουάριο, από 50,8 τον Δεκέμβριο. Η προσδοκία ήταν για 50,6 μονάδες.

Ωστόσο, άλλες έρευνες για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Ασία, εκτός της Κίνας και της Ιαπωνίας, έδειξαν ότι η χειρότερη από την επιβράδυνση της μεταποίησης του 2023 θα μπορούσε να έχει τελειώσει.

Επίσης, οι εξαγωγές της Νότιας Κορέας αυξήθηκαν κατά 18% σε ετήσια βάση στα 54,69 δισεκατομμύρια δολάρια τον περασμένο μήνα, πολύ υψηλότερα από το 5% τον Δεκέμβριο. Η εκτίμηση έκανε λόγο για άνοδο 17,8%.

Την ίδια ώρα, η Federal Reserve των ΗΠΑ κατέδειξε ότι ήταν απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Μάρτιο. Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα πιθανότατα δεν θα αισθάνεται αρκετά άνετα με την πορεία του πληθωρισμού μέχρι την επόμενη συνεδρίασή της τον Μάρτιο για να μειώσει τα επιτόκια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές