Νευρικότητα και αρνητικά πρόσημα εμφανίζει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο ευλόγως δέχεται κάποιες πιέσεις κατοχύρωσης κερδών, ειδικά από τίτλους που υπεραπέδωσαν τον Ιανουάριο.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,29% στις 1.363,51 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 13,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,8 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,23% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.318,59 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,57% στις 1.175,39 μονάδες.

Ευκταίο το profit taking

Μετά από έναν άκρως θετικό Ιανουάριο, η αγορά σαφώς θα πρέπει να κάνει μια στάση και να δώσει την ευκαιρία σε αρκετά χαρτοφυλάκια να πάρουν μέρος των κερδών τους. Πόσο μάλιστα όταν και το διεθνές κλίμα δεν βοηθά, καθώς η “προσγείωση” των προσδοκιών για τα επιτόκια που επιφύλαξε στις αγορές χτες η Federal Reserve, έφερε ένα πτωτικό re-rating σε αρκετές αγορές.

Ρόλο σήμερα έχει και η λήξη της δημόσιας προσφοράς για την εισαγωγή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στο ΧΑ, με τους επενδυτές να έχουν την τελευταία ευκαιρία ρευστότητας για να συμμετάσχουν στην τιμή πιθανόν των 8,20 ευρώ. Οι προσδοκίες για τη συνέχεια είναι θετικές, δεδομένου του ότι και ο οίκος FTSE Russell ανέφερε ότι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα ενδεχομένως να εντάξει τη μετοχή στους δείκτες του, αρχής γενομένης από 14 Φεβρουαρίου.

Πέραν του παραπάνω όμως, η εν λόγω διαδικασία έχει βαρύνουσα σημασία για το ταμπλό, καθώς αφενός θα «προστεθούν» αρκετά εκατομμύρια ευρώ στη συνολική κεφαλαιοποίηση του Χρηματιστηρίου, ενώ διευρύνεται και η συμμετοχή των ξένων στη Λ. Αθηνών (δεδομένου του ισχυρού ενδιαφέροντος που ήδη έχει καταγραφεί). Μάλιστα, η δραστηριότητα αυτή λαμβάνει χώρα σε μια χρονική συγκυρία όπου η Ελλάδα ανέκτησε την επενδυτική βαθμίδα, με τις προσδοκίες να είναι δικαιολογημένα θετικές.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Βιοχάλκο σημειώνει απώλειες 2,36%, με τα ΕΛΧΑ, τη Cenergy και την Εθνική να χάνουν πάνω από 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Aegean, Quest, ΕΥΔΑΠ, Τιτάν, Μυτιληναίος, Λάμδα, Alpha Bank, ΟΤΕ, Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ και Τέρνα Ενεργειακή.

Στον αντίποδα, η Jumbo κερδίζει 1,15%, με τις Eurobank, Coca Cola, Motor Oil και Ελλάκτωρ να προσπαθούν αν δώσουν στηρίξεις με τα μικρά τους κέρδη. Χωρίς μεταβολή είναι οι ΟΠΑΠ, Autohellas, Σαράντης και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών