Στηρίξεις για τις 1.370 μονάδες βρίσκει το χρηματιστήριο Αθηνών αυτήν την ώρα, απορροφώντας τις πρωινές πιέσεις, με τον τραπεζικό δείκτη και την Jumbo να εμφανίζονται πρωτοπόρες στην προσπάθεια αυτή.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,31% στις 1.371,65 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 67,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 16,8 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,48% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.342,05 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,85% στις 1.192,17 μονάδες.

Αλλάζει «πίστα» το ΧΑ

Μετά από την πρωινή αδυναμία, το ΧΑ περιορίζει σε ένα μέρος του ταμπλό του όσους θέλουν να πάρουν μέρος των κερδών του Ιανουαρίου και βρίσκει τις στηρίξεις του για να επιβεβαιώσει τη ζώνη των 1.370 μονάδων. Στην όλη δυναμική βοηθά σημαντικά η συμπεριφορά και πολλών άλλων τίτλων, που δίνουν την αίσθηση μιας συμπαγούς κίνησης.

Άλλωστε, το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για την πώληση του 30% των μετοχών του αεροδρομίου δημιουργεί τις προϋποθέσεις  για την επίτευξη περισσότερων συμφωνιών στο ΧΑ στο επόμενο διάστημα, σχολιάζει ο Πέτρος Στεριώτης, μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τεχνικών Αναλυτών (IFTA) και της βρετανικής Society of Technical Analysts. Με τον γενικό δείκτη σε υψηλό 10 ετών, η λεωφόρος Αθηνών έχει αλλάξει “πίστα” και η θετική δημοσιότητα αναμένεται να αυξήσει περαιτέρω το συναλλακτικό ενδιαφέρον και τις επιμέρους αποτιμήσεις, εκτιμά.

Παρά το θετικό timing, οι Έλληνες επενδυτές χρειάζεται να επιδεικνύουν υπομονή για να αποφύγουν τις παγίδες της απληστίας. Μετά από έναν άκρως ικανοποιητικό Ιανουάριο, το ΧΑ θα πρέπει να ανασυντάξει τις δυνάμεις του προκειμένου να απογειωθεί στον “διάδρομο” των διεθνών Κεφαλαιαγορών, εν μέσω της παρούσας φάσης αποκλιμάκωσης πληθωρισμού και επιτοκίων, για την οποία μας προϊδέασε χθες η Fed.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Alpha Bank, Eurobank, Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν και Πειραιώς ηγούνται της κίνησης, με κέρδη άνω του 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Coca Cola και Quest.

Στον αντίποδα, Σαράντης, Aegean και Cenergy σημειώνουν απώλειες λίγο πάνω από 1%, ενώ σε αρνητικά εδάφη βρίσκονται και οι Λάμδα, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΧΑ, Motor Oil, Βιοχάλκο, Autohellas, Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, ΕΛλάκτωρ, Εθνική και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών