Στις Στρατηγικές Επενδύσεις αναμένεται να ενταχθεί το επενδυτικό σχέδιο ύψους 107,6 εκατ. ευρώ, που συνδέεται με κεφάλαια της Goldman Sachs, στη Χαλκιδική. Ο φάκελος έχει κατατεθεί από την «Τουριστικά Συγκροτήματα Ελλάδος Α.Ε.» και αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να αξιολογηθεί από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ).

Η Goldman Sachs

Η «Τουριστικά Συγκροτήματα Ελλάδος Α.Ε.», με μοναδική μέτοχο την GH XENIA BIDCO A.E.» ελέγχει τα τρία ξενοδοχεία Athos Palace, Pallini Beach και Theophano Imperial, που ανήκαν στην οικογένεια Γρηγοριάδη (GHotels Group) πριν περάσουν στην εταιρεία που συνδέεται με κεφάλαια της  της Goldman Sachs

Το επενδυτικό σχέδιο προβλέπει την ανάπτυξη ενός πολυτελούς resort 1.000 κλειδιών στη θέση των τριών ξενοδοχείων σύμφωνα με τον φάκελο που έχει καταθέσει η εταιρεία  τον Νοέμβριο του 2022, στον οργανισμό της Enterprise Greece. Αιτείται η υπαγωγή του εν λόγω project στις διατάξεις του ν. 4864/2021 περί στρατηγικών επενδύσεων με το κίνητρο της φορολογικής απαλλαγής και της ταχείας αδειοδότησης.

Τα τρία ξενοδοχεία

Το επενδυτικό σχέδιο, προϋπολογισμού 107,6 εκατ. ευρώ, προβλέπει την αναμόρφωση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος της Καλλιθέας, το οποίο εκτείνεται σε έκταση 158 στρεμμάτων και έχει 850 μέτρα πρόσωπο στην παραλία. Το συγκρότημα αποτελείται από τρία ξενοδοχεία, το Athos Palace, το Pallini Beach και το Theophano Imperial, και στόχος είναι η επανατοποθέτησή τους στον ελληνικό τουριστικό χάρτη, μέσω της ανάπτυξης ενός υψηλού επιπέδου resort, το οποίο, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, αυτόνομα διαμερίσματα – bungalows και ολοκληρωμένες υπηρεσίες εστίασης, spa και ψυχαγωγίας.

Οι 500 εργαζόμενοι ετησίως

Σε ό,τι αφορά τη δασική έκταση των 20 στρεμμάτων στη βορειοανατολική πλευρά του συγκροτήματος, ο σχεδιασμός εστιάζει στη διαμόρφωση πάρκων και χώρων αναψυχής, χώρων λατρείας, αμφιθεάτρου και παιδικής χαράς.  Το επενδυτικό project αναμένεται να απασχολήσει περισσότερους από 500 εργαζόμενους ετησίως (πλήρους και μερικής απασχόλησης), που αντιστοιχούν σε περισσότερες από 300 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας (Ε.Μ.Ε.).

Τα άλλα ξενοδοχεία

Η  Goldman Sachs απέκτησε τα τρία ξενοδοχεία Athos Palace, Pallini Beach και Theophano Imperial, το 2022. Το 4 αστέρων Pallini Beach, δυναμικότητας 485 δωματίων και bungalows, αναπτύχθηκε το 1972 και ανακαινίστηκε πριν από το 2000, το επίσης 4 αστέρων Athos Palace, με 413 δωμάτια, κατασκευάστηκε το 1976 και ανακαινίστηκε το 2005, ενώ το πέντε αστέρων Theophano Imperial Palace, δυναμικότητας 151 δωματίων, ανεγέρθηκε το 1976 και η τελευταία ανακαίνιση πραγματοποιήθηκε το 2010.

Εκτός από το εν λόγω project, η Goldman Sachs ελέγχει έμμεσα στην Ελλάδα άλλα οκτώ ξενοδοχεία που ανήκουν στην FTC Hotels την οποία εξαγόρασε από την Fosun και ελέγχει τα σήματα Casa Cook και Cook’s Club.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός