Άλμα κατέγραψαν οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα στοιχεία για τις προσλήψεις τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ, οι οποίες ξεπέρασαν τις προβλέψεις σηματοδοτώντας μια ισχυρή αγορά εργασίας.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου ενισχύθηκε κατά περισσότερες από 11 μονάδες βάσης στο 3,98% και η απόδοση του διετούς κατά 16 μονάδες βάσης στο 4,355%.

Ρούβλι: Υποχώρησε σε χαμηλό άνω των δύο εβδομάδων

Οι προσλήψεις πλην του αγροτικού τομέα αυξήθηκα κατά 353.000 τον περασμένο μήνα έναντι 185.000 που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 3,7%, σε σύγκριση με την εκτίμηση για 3,8%.

Οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν κατά 0,6%, διπλάσια από ό,τι ανέμεναν οι οικονομολόγοι. Σε ετήσια βάση, οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 4,5%, περισσότερο από την εκτίμηση για 4,1%. Ωστόσο, ο μέσος όρος των ωρών εργασίας μειώθηκε κατά 0,2 σε 34,1.

«Η ισχυρότερη του αναμενόμενου έκθεση για την απασχόληση δείχνει πώς η αγορά εργασίας εξακολουθεί να αποτελεί φωτεινό σημείο εντός της αμερικανικής οικονομίας», έγραψε ο Joe Gaffoglio, πρόεδρος της Mutual of America Capital Management. «Ο πρόεδρος της Fed δήλωσε πρόσφατα ότι οι μειώσεις των επιτοκίων μπορεί να μην ξεκινήσουν τόσο σύντομα όσο επιθυμεί η αγορά και αυτή η έκθεση για τις θέσεις εργασίας δεν του έδωσε κανένα λόγο να αλλάξει αυτή τη στάση.»

Η έκθεση του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ για την απασχόληση έρχεται μετά την έκθεση της ADP για τις ιδιωτικές μισθοδοσίες, η οποία δημοσιεύθηκε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα. Οι εταιρείες προσέλαβαν 107.000 εργαζομένους τον μήνα, έναντι αναθεωρημένων 158.000 τον Δεκέμβριο.

Τα νέα στοιχεία θα μπορούσαν να παράσχουν ενδείξεις σχετικά με τον αντίκτυπο των αυξημένων επιτοκίων και να δείξουν κατά πόσον λειτουργούν επιβραδυντικά για την οικονομία, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς εργασίας. Αυτό συμβαίνει καθώς η αβεβαιότητα γύρω από τις προοπτικές των επιτοκίων, ιδίως όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα για τις μειώσεις των επιτοκίων, παραμένει υψηλή.

Η Fed νωρίτερα αυτή την εβδομάδα αποφάσισε ότι θα διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα προς το παρόν, αλλά ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell ανέφερε ότι οι μειώσεις των επιτοκίων θα μπορούσαν να έρθουν αργότερα φέτος. Ωστόσο, σημείωσε ότι μια μείωση των επιτοκίων τον Μάρτιο – την οποία κάποιοι επενδυτές ήλπιζαν εν μέσω ανησυχιών για αυξημένα επιτόκια που θα οδηγούσαν σε ύφεση – δεν είναι πιθανή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες