Σταθερά στη ζώνη των 1.388 – 1.390 μονάδων κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο με αυξημένο τζίρο προσπαθεί να διαπεράσει το «ταβάνι» της 13ετίας και να παραμείνει στις θετικές εβδομαδιαίες επιδόσεις του 2024.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,84% στις 1.388,23 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 70 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 20 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,79% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.384,80 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 1,02% στις 1.213,79 μονάδες.

Μικρός δισταγμός

Αν και έφτασε νωρίτερα έως και τις 1.392 μονάδες, ο γενικός δείκτης παραμένει πέριξ των 1.388 μονάδων, ήτοι στα υψηλά από το 2011, όπου εμφανίζει ένα μικρό δισταγμό. Καθαρά όμως το ορόσημο αυτό είναι ένα ψυχολογικό όριο, το οποίο χρειάζεται περισσότερες συναλλαγές για να γίνει η διαφυγή προς τη μεγάλη και δύσκολη αντίσταση των 1.400 μονάδων.

Ακόμη και αυτή η “στάση”, εάν γίνει, δεν θα αναιρεί το τετραήμερο ανοδικό σερί που βαίνε να καταγράψει η αγορά (εκτός απροόπτου). Με τους βασικούς δείκτες άλλωστε σε πολυετή υψηλά, αυτό είναι δείγμα ανθεκτικότητας, ή ακόμα και προσμονής για νεότερα υψηλά επίπεδα.

Διότι παρατηρείται αφενός απροθυμία των κερδισμένων αγοραστικών θέσεων να αποεπενδύσουν ακόμα και σε τέτοια επίπεδα, αφετέρου προθυμία (επανα)τοποθέτησης σε πολλούς τίτλους. Το rotation σε τίτλους άλλωστε συνεχίζεται, με την συναλλακτική δραστηριότητα να παραμένει υψηλή, υποδεικνύοντας το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Βιοχάλκο ενισχύεται κατά 3,99%, με τις Σαράντης, ΕΛΧΑ και Alpha Bank να ακολουθούν με άνοδο που ξεπερνά το 2%. Άνω του +1% κινούνται οι Cenergy, Τέρνα Ενεργειακή, Coca Cola, Πειραιώς, ΔΕΗ και Τιτάν.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Aegean, Eurobank, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ, Jumbo, ΟΤΕ, Εθνική και ΓΕΚ Τέρνα, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Μυτιληναίος, Autohellas και ΕΥΔΑΠ. Χωρίς μεταβολή είναι η Quest.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών