Σε καθυστέρηση του χρονοδιαγράμματος κατασκευής ενός φιλόδοξου έργου αξίας 20 δισ. δολαρίων στο Οχάιο οδηγείται η Intel λόγω της αργής διάθεσης των χρημάτων από την επιχορήγηση που προβλέπει η αμερικανική κυβέρνηση για επενδύσεις στην κατασκευή τσιπ αλλά και της επιβράδυνσης της αγοράς ημιαγωγών.

Το αρχικό χρονοδιάγραμμα της Intel προέβλεπε την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου και την παραγωγή μικροτσίπ από το επόμενο έτος. Η κατασκευή των εγκαταστάσεων παραγωγής τώρα δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2026, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Wall Street Journal, επικαλούμενο πηγές που εμπλέκονται στο έργο.

Meta Platforms: Ετοιμάζεται για την ανάπτυξη των δικών της προηγμένων τσιπ

«Είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στην ολοκλήρωση του έργου και η κατασκευή συνεχίζεται. Έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο τον τελευταίο χρόνο», δήλωσε εκπρόσωπος της Intel, προσθέτοντας ότι η διαχείριση έργων μεγάλης κλίμακας συχνά περιλαμβάνει αλλαγή χρονοδιαγράμματος.

Η αβέβαιη ζήτηση για τα τσιπ του τεχνολογικού κολοσσού που χρησιμοποιούνται στις παραδοσιακές αγορές διακομιστών και προσωπικών υπολογιστών οδήγησε την εταιρεία να προβλέψει έσοδα για το πρώτο τρίμηνο κάτω από τις εκτιμήσεις της αγοράς στα τέλη του περασμένου μήνα.

Αυτό ήρθε ως μια μετατόπιση των δαπανών σε διακομιστές δεδομένων τεχνητής νοημοσύνης, στους οποίους κυριαρχεί η ανταγωνιστική Nvidia και ο επίδοξος ανταγωνιστής στο επίπεδο της AI, Advanced Micro Devices (AMD), ενώ από την άλλη καταγράφεται μείωση της ζήτησης για παραδοσιακά τσιπ διακομιστών, ένα πεδίο όπου παραδοσιακά δραστηριοποιείται η Intel.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης