Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είναι 81, και οι νεαροί Αμερικανοί ψηφοφόροι πιστεύουν ότι είναι πολύ ηλικιωμένος. Είναι αναστατωμένοι για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα και απογοητευμένοι για τη (μη) σεισάχθεια των φοιτητικών δανείων.

Αλλά ένα άτομο θα μπορούσε να βοηθήσει τον Μπάιντεν να υπερβεί αυτά τα κωλύμματα: η Τέιλορ Σουίφτ.

Τέιλορ Σουίφτ: «Ξεπάγωσαν» οι αναζητήσεις στο Χ

Η πανταχού παρούσα ποπ σταρ κυριάρχησε στην αμερικανική ζωή τον περασμένο χρόνο, από την περιοδεία συναυλιών που σημείωσε ρεκόρ, που κάποιοι πιστεύουν βοήθησε τις ΗΠΑ να αποφύγουν την ύφεση,- μέχρι τις εμφανίσεις της σε αγώνες του National Football League για την υποστήριξη του φίλου της Τράβις Κέλσι, παίκτη της ομάδας Chiefs  του Κάνσας Σίτι.

Η συμμετοχή της στο Super Bowl, που αναμένεται από τους ακολούθους της τον επόμενο μήνα, θα είναι το γεγονός με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην Αμερική, .

Υπάρχουν πολλοί λόγοι να πιστεύουμε ότι η δημοτικότητά της θα μπορούσε να μεταφραστεί σε πολιτική ισχύ. Περίπου το 18% των ψηφοφόρων των ΗΠΑ – συμπεριλαμβανομένων περίπου 3 στους 10 νεαρούς ψηφοφόρους – δήλωσαν ότι θα ήταν πιο πιθανό να ψηφίσουν έναν υποψήφιο που υποστηρίζεται από τη Σουίφτ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Newsweek αυτή την εβδομάδα.

Το 2016, η Σουίφτ δεν μίλησε και δεν υποστήριξε τη Χίλαρι Κλίντον, αλλά κανείς δεν ξέρει αν το μετάνιωσε. Σήμερα η Σουίφτ έχει ακόμα μεγαλύτερη επιρροή.

Είναι γνωστή η αντιπάθειά της για τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Τον κατηγόρησε ότι «άναψε τις φωτιές της λευκής υπεροχής και του ρατσισμού» σε ένα tweet το 2020. Η δύναμή της να οδηγεί τους ανθρώπους να ψηφίζουν είναι επίσης εμφανής.

Τον Σεπτέμβριο, η Σουίφτ προέτρεψε τους θαυμαστές της στο Instagram να εγγραφούν, με το Vote.org να αναφέρει περίπου 35.000 εγγραφές μετά την ανάρτηση.

Το ερώτημα είναι αν αυτή τη φορά θα μπει στη μάχη με ότι αυτό θα συνεπάγεται. Ο Λευκός Οίκος ευθυγραμμίζεται ένθερμα με τους οπαδούς της Σουίφτ, τους Swifties.

Μάλιστα, ζήτησε δράση από το Κογκρέσο και τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μετά από ψεύτικες φωτογραφίες της σούπερ σταρ που διαδόθηκαν στο X την περασμένη εβδομάδα.

Με τον ανταγωνισμό για τις προεδρικές εκλογές να μοιάζει όλο και περισσότερο με γεροντοκρατία, οι σύμμαχοι του Τραμπ και τα συντηρητικά μέσα ενημέρωσης όπως το Fox News βρίσκονται σε σύγχυση σχετικά με την Σουίφτ.

Το ότι μια ποπ σταρ θα μπορούσε να κρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ μπορεί να φαίνεται δύσκολο, αλλά αυτή τη στιγμή – είτε το θέλει είτε όχι – μπορεί όντως να το κρίνει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής