Συνεχίζεται για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση η ανοδική πορεία της απόδοσης του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου, καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν την πιθανότητα οι μειώσεις των επιτοκίων να έλθουν αργότερα από το αναμενόμενο.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού αυξήθηκε περισσότερο από 14 μονάδες βάσης στο 4,175%. Η απόδοση του διετούς ενισχύθηκε κατά περίπου 11 μονάδες βάσης στο 4,476%.

Ομόλογα: Εν αναμονή της νέας εξόδου του Δημοσίου στις αγορές

Τα νέα στοιχεία της Δευτέρας έδειξαν επίσης ότι ο τομέας των υπηρεσιών των ΗΠΑ αναπτύχθηκε ταχύτερα από το αναμενόμενο τον Ιανουάριο, σημειώνοντας αύξηση για 13ο συνεχή μήνα. Τα στοιχεία συνέβαλαν στην άνοδο των αποδόσεων.

Οι επενδυτές στάθμισαν επίσης την πορεία των επιτοκίων, καθώς ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ επανέλαβε ότι η κεντρική τράπεζα θα είναι προσεκτική όσον αφορά τις μειώσεις των επιτοκίων και ότι ο ρυθμός μείωσης των επιτοκίων θα είναι πιθανότατα πιο αργός από ό,τι αναμένουν οι αγορές.

Πολλοί επενδυτές ήλπιζαν ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια μάλλον νωρίτερα παρά αργότερα, καθώς συνεχίζονται οι ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις των αυξημένων επιτοκίων στην οικονομία.

Ωστόσο, οι συναλλασσόμενοι έχουν γίνει πιο επιφυλακτικοί όσον αφορά την προοπτική μείωσης των επιτοκίων τις τελευταίες ημέρες, αφού η Fed διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα για τέταρτη συνεχόμενη φορά και ανέφερε ότι οι μειώσεις των επιτοκίων είναι απίθανο να ξεκινήσουν τον Μάρτιο.

Από το πρωί της Δευτέρας, η πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων τον Μάρτιο έχει μειωθεί στο 14,5%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]