Μετά από σχεδόν τρεις ώρες παλινδρόμησης σε στενό εύρος, το χρηματιστήριο Αθηνών κάνει αυτήν την ώρα μια μικρή κίνηση προκειμένου να βρεθεί σε απόσταση βολής από το πρώτο στόχο των 1.400 μονάδων, καθώς οι περισσότεροι τίτλοι του έχουν γυρίσει σε θετικά εδάφη.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,71% στις 1.394,89 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 49,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 12,6 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,96% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.410,19 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 1,73% στις 1.231,59 μονάδες.

Δειλή ακόμη η ανοδική κίνηση

Αν και ο γενικός δείκτης δείχνει να θέλει να κινηθεί προς τις 1.400 μονάδες, ακόμη οι εντολές δεν δείχνουν ότι είναι ικανές να τον φέρουν να δοκιμάσει αυτήν την ζώνη. Αν και αυτή η ζώνη θεωρείται από αρκετούς αναλυτές ως δύσκολη και απαιτητική, η οποία μπορεί να φέρει και ένα πρόσκαιρο pullback σε περίπτωση που οι αγοραστές δείξουν σημάδια αδυναμίας, η ασφάλεια της εκτίμησης είναι θέμα υπό συζήτηση.

Και αυτό διότι το πλέγμα των αντιστάσεων έρχεται από το μακρινό 2011, με τη σύνθεση του γενικού να έχει πολλές διαφοροποιήσεις, κάτι που αποτυπώνεται και στην αναντιστοιχία των επιπέδων του και των κεφαλαιοποιήσεων.

Έτσι, δεν αποκλείεται η αγορά αργά ή γρήγορα να εισέλθει σε μια περίοδο συσσώρευσης, υπό την αίρεση ότι οι εξελίξεις στην Πειραιώς δεν θα έλθουν άμεσα για να ταράξουν και πάλι τα ύδατα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το ΧΑ δεν χρειάζεται να «χωνέψει» τα πρόσφατα υψηλά και τα σημαντικά κέρδη από την αρχή του έτους, με αρκετές περιπτώσεις να έχουν δώσει τιμές που ήταν στόχοι για το τέλος του έτους.

Πέραν του γενικού δείκτη, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του οποίου παραβλέπονται από αρκετούς στη θέση του FTSE 25, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης συντηρεί από την πλευρά του την επιθετική ανοδική του τάση, η οποία παραμένει όσο καταφέρνει κλεισίματα πάνω από τις 3.372 μονάδες. Το επόμενο ουσιαστικό επίπεδο είναι η ζώνη των 3.700 μονάδων, ενώ οι 3.318 μονάδες είναι κοντινή στήριξη με τις 3.273 μονάδες η επόμενη.

Ο τραπεζικός κάνει την διαφορά στην αγορά και όσο κλείνει πάνω από τις 1.194 μονάδες έχει επιθετική τάση με επόμενο στόχο τις 1.266 μονάδες.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Eurobank σημειώνει κέρδη 3,05%, με τις ΓΕΚ Τέρνα και Σαράντη να είναι στο +2,56% και +2,70% αντίστοιχα. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε Πειραιώς, Ελλάκτωρ, Alpha Bank και Βιοχάλκο.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, Jumbo, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ, Λάμδα, Autohellas, Quest, ΔΕΗ, Εθνική, Τέρνα Ενεργειακή και Cenergy, ενώ ήπια πτωτικά οι Coca Cola, Motor Oil, Titan και ΕΛΧΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών