Να διατηρήσει τα επίπεδα και «γιατί όχι» να αποκτήσει επαφή με τις 1.400 μονάδες προσπαθεί σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, δείχνοντας όμως ότι έχει μεν τα καύσιμα να συνεχίσει το ανοδικό του σερί, αλλά δεν λείπουν και κάποιες μικροκινήσεις κατοχύρωσης κερδών, οι οποίες συγκρατούν τις θετικές δυνάμεις.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,17% στις 1.387,38 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,6 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,07% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.380,07 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,21% στις 1.213,18 μονάδες.

Δοκιμασία του ανοδικού σερί

Δεν αποκλείεται το ήδη τετραήμερο ανοδικό σερί της αγοράς να βρίσκει σταδιακά αρκετά εμπόδια για τη συνέχισή του, μιας και ο γενικός δείκτης έχει ήδη καταγράψει μια σημαντική απόδοση από την αρχή του έτους, με αρκετές ανοδικές συνεδριάσεις στη σειρά. Μια διόρθωση αποσυμπίεσης επομένως κερδίζει όλο και περισσότερες πιθανότητες σταδιακά, χωρίς να αλλοιώνεται επί της παρούσης η καλή εικόνα που εμφανίζει η αγορά, δεδομένου ότι έχει αφήσει πίσω της ψυχολογικά επίπεδα, αρχικά στις 1.350 και δευτερευόντως στις 1.379 μονάδες.

Όπως σχολιάζει και ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance, είμαστε σε μία φάση που την περιμέναμε να έρθει αργά ή γρήγορα και φαίνεται να έρχεται ακόμα πιο γρήγορα από το αναμενόμενο. Σίγουρα οι σταθεροί επενδυτές που ασχολούνται με την αγορά πρέπει να συνεχίσουν να κινούνται με τις ίδιες αρχές ακόμα και σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Είμαστε σε μία φάση που οι απαισιόδοξοι αρχίζουν και γίνονται ταύροι και οι αισιόδοξοι αρχίζουν να ανησυχούν τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

Τεχνικά τώρα δύσκολα κάποιος θα βρει σοβαρές μεσοπρόθεσμες αντιστάσεις στην αγορά, μιας και δρόμος έχει ανοίξει ξεκάθαρα για πολύ υψηλότερα, σύμφωνα με τον κ. Ζαχαράκη. Ο τραπεζικός είναι αυτός που κάνει την διαφορά μιας και δεν έχει καμία σχέση με τις τιμές του ΓΔ και μάλιστα τον έχει κρατήσει πολύ χαμηλά λόγω ειδικά της ανακεφαλαιοποίησης τους 2016 αλλά και του 2012. Σε ημερήσιο γράφημα η ζώνη των 1.400 μονάδων είναι ένας σημαντικός μας στόχος τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, ενώ αν καταφέρει ο γενικός να τη διαπεράσει, η ανοδική συνέχιση είναι δεδομένη. Οι 1.362 μονάδες είναι κοντινή στήριξη, με κύρια την ζώνη των 1.340 μονάδων.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο Σαράντης κερδίζει 2,25%, με τις Ελλάκτωρ, Πειραιώς, ΕΛΧΑ, ΓΕΚ Τέρνα και Τέρνα Ενεργειακή να ακολουθούν με κέρδη που ξεπερνούν το 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Eurobank, Λάμδα, ΕΛληνικά Πετρέλαια, Alpha bank, ΟΤΕ, ΔΕΗ και Μυτιληναίος.

Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Motor Oil, Coca Cola, Titan, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο, Aegean, Εθνική, ΕΥΔΑΠ, Cenergy και Jumbo, αλλά καμία δεν κινείται με απώλειες άνω του 0,8%. Χωρίς μεταβολή είναι οι Autohellas και Quest.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών