Μικρές διακυμάνσεις εμφανίζει σήμερα η Wall Street, η οποία προσπαθεί να προσαρμοστεί μετά και τα νέα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και να βρει τις στηρίξεις της στο σενάριο ότι η Federal Reserve δεν θα μειώσει το επιτόκιο της τον Μάρτιο.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,28% στις 38.488 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,22% στις 4.953 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,19% στις 15.627 μονάδες.

Σταθεροποίηση τιμών στο πετρέλαιο, με το βλέμμα στραμμένο στην εκεχειρία της Γάζας

Σε επίπεδο τίτλων, η Eli Lilly σημειώνει άνοδο 5% μετά τα ισχυρά κέρδη που σημείωσε λόγω των φαρμάκων απώλειας βάρους, ενώ οι μετοχές της Palantir Technologies κερδίζουν 18%, αν και η εταιρεία σημείωσε πτώση εσόδων το τέταρτο τρίμηνο. Οι μετοχές NXP Semiconductors αυξάνονται περισσότερο από 2% μετά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Πάντως, ο Bob Doll, Διευθύνων Σύμβουλος της Crossmark Global Investments, εξέφρασε ανησυχίες για το εάν η αγορά μπορεί να διατηρήσει το πρόσφατο ράλι της. «Υπάρχει πολλή δυναμική, αλλά ανησυχώ για την αποτίμηση του S&P 500, η οποία φτάνει το 20x, και ότι η Fed δεν πρόκειται να ανταποκριθεί στις προσδοκίες για τις μειώσεις επιτοκίου. Και δεν βλέπω πώς να επιτύχουμε διψήφια αύξηση κερδών», δήλωσε ο Doll.

Πάντως, η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 3,3% (με ετήσιο ρυθμό) το τελευταίο τρίμηνο του 2023, ενώ, ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε στο 2,6% σε σχέση με το προτιμώμενο μέτρο της Federal Reserve, όχι πολύ μακριά από τον στόχο του 2%. Οι επενδυτές στοιχηματίζουν τώρα ότι μέχρι το τέλος του έτους η Fed θα μειώσει το βασικό της επιτόκιο από το τρέχον εύρος μεταξύ 5,25% και 5,5% σε κάτω από το 4%, θέτοντας έναν ενισχυτή πυραύλων κάτω από την οικονομία της Αμερικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street