Μοιρασμένο ταμπλό και συγκέντρωση συναλλαγών σε επιλεγμένους τίτλους είναι η εικόνα που εμφανίζει αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί να διαχειριστεί τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών που ευλόγως εκδηλώνονται.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,08% στις 1.397,15 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 73 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 22,4 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,10% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.413,61 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,46% στις 1.244,47 μονάδες.

Το «πλατύσκαλο» των 1.400 μονάδων

Διστακτικοί είναι πλέον οι αγοραστές, όχι μόνο μπροστά στη ζώνη των 1.400 μονάδων, αλλά και μετά από μια εντυπωσιακή απόδοση από την αρχή του έτους. Δεν είναι λίγο άλλωστε το ότι ο τραπεζικός δείκτης από την αρχή του έτους ήδη καταγράφει κέρδη που ξεπερνούν το 16%, οδηγώντας το σχεδόν +8% του γενικού δείκτη μέχρι τώρα. Οι επιδόσεις όμως αρκετών τίτλων είναι πολύ μεγαλύτερες και ελκυστικότερες προς κατοχύρωση.

Ο τραπεζικός κλάδος και σήμερα ξεχωρίζει, ειδικά στο μέτωπο των συναλλαγών, με τη μετοχή της Eurobank ήδη να έχει διακινήσει πάνω από 10 εκατ. τεμάχια πάνω από τα 7 δισ. κεφαλαιοποίησης. Και παρά την αδυναμία του κλαδικού σήμερα, ο δείκτης κάνει την διαφορά στην αγορά και όσο κλείνει πάνω από τις 1.194 μονάδες έχει επιθετική τάση με επόμενο στόχο τις 1.266 μονάδες.

Η ζώνη των 1.400 μονάδων, εάν κατοχυρωθεί αποφασιστικά θα δώσει νέο αέρα στην αγορά, η οποία διαθέτει τα εχέγγυα για υψηλότερα επίπεδα. Τουλάχιστον όσο κινείται πάνω από τις 1.362 μονάδες, καθώς η επόμενη στήριξή της είναι στις 1.346 μονάδες, με το ενδιάμεσο εύρος να αναμένεται να πυροδοτήσει περισσότερες εντολές πώλησης προς διαφύλαξη των κερδών.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil και Eurobank παραμένουν οδηγοί της αγοράς, με κέρδη άνω του 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ, Λάμδα, ΟΤΕ, Εθνική, Autohellas, Cenergy, Πειραιώς, Aegean και ΔΕΗ.

Στον αντίποδα, η Coca Cola παραμένει το μεγάλο βαρίδι, με απώλειες 2,01%, με τις Σαράντης, Βιοχάλκο και ΟΠΑΠ να ακολουθούν με πτώση άνω του 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Alpha bank, Quest, Jumbo, ΕΛΧΑ και ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών