Στη ζώνη των 1.400 μονάδων βρίσκεται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, αναζητώντας πλέον τις στηρίξεις για να διαπεράσει τον πρώτο μεγάλο στόχο, έχοντας όμως στην «πλάτη» του ένα πενθήμερο ανοδικό σερί.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,19% στις 1.398,60 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 12 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,22% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.417,79 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,52% στις 1.245,26 μονάδες.

«Στάση για ανάσες»

Η αγορά δείχνει ότι θέλει να διαπεράσει τον πρώτο στόχο των 1.400 μονάδων, εντούτοις έχει ήδη στις πλάτες της ένα ανοδικό σερί πέντε ημερών, το οποίο καθιστά αναγκαία μία στάση για αφομοίωση των επιπέδων. Οι προσδοκίες επομένως σήμερα είναι χαμηλές, με την αγορά να χρειάζεται κάποιον καταλύτη που θα της δώσει την ώθηση για να διαπεράσει αυτόν τον στόχο.

Βέβαια αυτός ο καταλύτης διαφαίνεται στον ορίζοντα, και δεν είναι άλλος από το placement του ποσοστού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Πειραιώς, ο οποίος και θα διατηρήσει και το ενδιαφέρον ζωηρό για αρκετό διάστημα, ενώ και η αυριανή εισαγωγή του Ελ. Βενιζέλος αναμένεται να ταράξει τα ύδατα. Ενδεχομένως θετικά, όπως εκτιμούν αρκετοί εγχώριοι αναλυτές, δεδομένου του ότι η κατανομή των μετοχών του αερολιμένα έγινε σε περισσότερους θεσμικούς επενδυτές.

Άλλωστε, πλέον συμφωνούν και οι πιο δύσπιστοι ότι η αγορά βλέπει και στην πράξη τι σημαίνει ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας για τη χώρα, χωρίς βέβαια να παραβλέπει τα προσκόμματα και τα μειονεκτήματα που ακόμη αντιμετωπίζει το ΧΑ. Στοιχεία που σταδιακά υπάρχει ελπίδα θα αρθούν, ως επί το πλείστον, δεδομένου ότι οι αρχές θα πρέπει να τρέξουν για να καλύψουν το χαμένο έδαφος που χωρίζει το ΧΑ από τις ώριμες αγορές, και το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για ανοδική συνέχιση σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η ΓΕΚ Τέρνα σημειώνει κέρδη 1,26%, με τις Τιτάν, Εθνική, Quest, Autohellas, Λάμδα, Πειραιώς, ΕΛΧΑ, Eurobank, Cenergy, Alpha bank, Motor Oil, Aegean, ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΤΕ να κινούνται σε ήπια ανοδικά εδάφη.

Από την άλλη, βαρίδι στην αγορά είναι το -1,68% της Coca Cola, η οποία θολώνει κάπως τις προσπάθειες για τις 1.400 μονάδες, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Σαράντης, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ και Βιοχάλκο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών