Ανοδικά κινούνται οι τιμές του χρυσού καθώς το δολάριο υποχωρεί ελαφρώς στις διεθνείς αγορές, ενώ οι επενδυτές αναμένουν τα σχόλια των αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ που μπορεί να δώσουν ενδείξεις για την πορεία των επιτοκίων φέτος.

Ο χρυσός σημείωσε άνοδο 0,01% στα 2.035,7397 δολάρια η ουγγιά. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στις ΗΠΑ κινήθηκαν επίσης υψηλότερα κατά 0,04% στα 2.052,30 δολάρια η ουγγιά.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Δέχτηκαν ήπιες πιέσεις

Το δολάριο διολίσθησε κατά 0,2%  καθιστώντας τον χρυσό λιγότερο ακριβό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

Οι επενδυτές αναμένουν τις παρατηρήσεις των αξιωματούχων της Fed που πρόκειται να μιλήσουν αυτή την εβδομάδα. Το επίκεντρο αναμένεται να μετατοπιστεί την επόμενη εβδομάδα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό που μπορεί να δώσουν ένα σημάδι για τη νομισματική πολιτική.

Τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ και οι γερακίστικες παρατηρήσεις του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ διέψευσαν τις ελπίδες για μείωση των επιτοκίων τον Μάρτιο και προκάλεσαν τους traders να μειώσουν τα στοιχήματα για μείωση των αμερικανικών επιτοκίων τον Μάιο.

Οι έμποροι βλέπουν τώρα περίπου 69% πιθανότητα μείωσης των αμερικανικών επιτοκίων τον Μάιο, σύμφωνα με το CME Fed Watch Tool. Τα χαμηλότερα επιτόκια τείνουν να στηρίζουν τις τιμές του χρυσού.

«Η αυξημένη γεωπολιτική ανησυχία θα διατηρήσει ένα πάτωμα κάτω από τις τιμές και αυτό θα κρατήσει τις τιμές πάνω από το επίπεδο των 2.000 δολαρίων» εκτιμά  ο Jim Wyckoff, ανώτερος αναλυτής της Kitco Metals.

Η τιμή του ασημιού υποχώρησε κατά 0,48% στα 22,2937 δολάρια η ουγγιά, το παλλαδίου υποχώρησε κατά 4,99% στα 903,0883 δολάρια και της πλατίνας κατά 2,8% στα 878,4173 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities