Θετικά κινείται και σήμερα η Wall Street, η οποία βρίσκει σημαντικά στηρίγματα από τις τελευταίες ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων, οι οποίες και μονοπωλούν τις κινήσεις τις τελευταίες ημέρες.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,30% στις 38.638 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,43% στις 4.975 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,45% στις 15.679 μονάδες.

Eυρωαγορές: Αντικρουόμενες τάσεις στους δείκτες

Σε επίπεδο τίτλων, η Snap υποχωρεί περισσότερο από 30% λόγω των χαμηλότερων των εκτιμήσεων έσοδα που ανακοίνωσε αλλά και της αδύναμης καθοδήγησης, ενώ η αυτοκινητοβιομηχανία Ford κερδίζει σχεδόν 6% αφού ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της Wall Street για το τέταρτο τρίμηνο και εξέδωσε υψηλότερη από την αναμενόμενη καθοδήγηση για ολόκληρο το έτος.

Η Enphase Energy σημειώνει άνοδο 16% αφού η εταιρεία ηλιακής ενέργειας είπε ότι το πλεόνασμα των αποθεμάτων της μπορεί να εξαντλείται λόγω της ζήτησης, με τα νέα να ωφελούν κι άλλες μετοχές ηλιακής ενέργειας, ενισχύοντας την Solaredge Technologies κατά 11%.

Θετικά λειτουργεί σήμερα και η ανάκαμψη της New York Community Bank, η οποία κερδίζει 7% μετά το διορισμό νέου προέδρου. Η μετοχή της περιφερειακής τράπεζας βρίσκεται σε πτωτική πορεία μετά την αιφνιδιαστική απώλεια και τις αυξανόμενες απώλειες εμπορικών ακινήτων που πυροδότησε ανησυχίες για τον κλάδο.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα αγαθών και υπηρεσιών αυξήθηκε στα 62,2 δισ. δολάρια τον Δεκέμβριο, σημειώνοντας αύξηση 0,5% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο, σύμφωνα με έκθεση του Bureau of Economic Analysis.

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,5% σε μηνιαία βάση φτάνοντας τα 258,2 δισεκατομμύρια δολάρια και οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,3% στα 320,4 δισεκατομμύρια δολάρια τον Δεκέμβριο σε σύγκριση με τον Νοέμβριο.

Για το 2023, το έλλειμμα αγαθών και υπηρεσιών μειώθηκε κατά 18,7% στα 177,8 δισ. δολάρια από το 2022. Εν τω μεταξύ, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,2% στα 35,0 δισ. δολάρια, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 3,6% στα 142,7 δισ. δολάρια.

Επίσης, οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων αυξήθηκαν κατά 3,7% την εβδομάδα που έληξε στις 2 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Έρευνα Αιτήσεων Υποθηκών (MBA) της Mortgage Bankers Association (MBA).

Το επιτόκιο για τα στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου 30 ετών διαμορφώθηκε στο 6,80% έναντι 6,78% την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Δείκτης Αγορών μειώθηκε από 154,5 στο παρελθόν σε 153,5, ενώ ο Δείκτης Αναχρηματοδότησης στεγαστικών δανείων

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street