Με μικρές διακυμάνσεις και μικτά πρόσημα κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να διατηρούν την εστίασή τους στα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και τα οικονομικά δεδομένα που ανακοινώνονται και ενδεχομένως να κρίνουν την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Έλαβαν εταιρικές στηρίξεις

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,1%, με τον κλάδο των τροφίμων να κερδίζει 0,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,11% στις 7.689 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,17% στις 17.005 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,06% στις 7.643 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η TotalEnergies υποχωρεί κατά 1,5%, αν και ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της έσοδα στο τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2023 αυξήθηκαν κατά 55% φτάνοντας τα 5,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα προσαρμοσμένα, πλήρως απομειωμένα, κέρδη ανά μετοχή (EPS) της εταιρείας μειώθηκαν κατά 27% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους και διαμορφώθηκαν στα 2,16 δολάρια ανά μετοχή.

Στα μάκρο της ημέρας, η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία σημείωσε πτώση 1,6% τον Δεκέμβριο, περισσότερο από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές. Σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2022, το ποσοστό μειώθηκε κατά 3,0%.

Εξαιρουμένης της ενέργειας και των κατασκευών, η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας μειώθηκε κατά 1,5% σε μηνιαία βάση και 3,7% σε ετήσια βάση.

Τέλος, οι τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 2,5% τον Ιανουάριο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2023, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση του δείκτη τιμών των κατοικιών της Halifax.

Σε μηνιαία βάση, οι τιμές των κατοικιών τον Ιανουάριο αυξήθηκαν κατά 1,3%, φτάνοντας τη μέση τιμή των 291.029 στερλινών. Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, οι τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 2,5% το τρίμηνο έως τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης