Στους ρυθμούς της διαπραγμάτευσης της μετοχής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί στο περιθώριο να διατηρήσει τα επίπεδα των 1.400 μονάδων και να απορροφήσει τις εύλογες πιέσεις μετά από έξι ημέρες συνεχόμενης ανόδου.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,02% στις 1.404,05 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 40 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5,2 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,01% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.437,82 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,50% στις 1.238,82 μονάδες.

Όλα τα βλέμματα στον ΔΑΑ

Όπως ήταν αναμενόμενο, η μετοχή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Όχι μόνο για το άλμα της από τα 8,20 ευρώ στη ζώνη των 9,20 ευρώ, αλλά και για το γεγονός ότι το πρώτο τέταρτο της συνεδρίασης διακίνησε πάνω από 3,5 εκατ. τεμάχια. Μάλιστα, πλήθος εντολών έχουν τεθεί και σε υψηλότερα επίπεδα, δεδομένου του ότι η μετοχή αναμένεται να εισέλθει και στους δείκτες FTSE Russell. Εάν πληρούνται τα κριτήρια και το όριο εισόδου για να ενταχθεί στο δείκτη FTSE Global Equity, θα πραγματοποιηθεί μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της 13ης Φεβρουαρίου (δηλαδή ισχύει από την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024).

Στη σκιά του ΔΑΑ λοιπόν, το ΧΑ προσπαθεί να κρατηθεί στη ζώνη πάνω από τις 1.400 μονάδες, με τις συναλλαγές όμως, πλην των τραπεζικών μετοχών, να είναι χαμηλές. Βέβαια, είναι μια εικόνα που ενδεχομένως να αλλάξει τις επόμενες ημέρες, καθώς όπως εκτιμάται από αρκετούς εγχώριους αναλυτές, δεν θα είναι λίγοι οι τίτλοι που θα απορροφήσουν την αδιάθετη ρευστότητα που προοριζόταν για τη συμμετοχή στην IPO του Ελ. Βενιζέλος. Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι ιδιώτες επενδυτές πήραν μόλις το 4,3% των μετοχών που αρχικά ζήτησαν (ιστορικό χαμηλό).

Το παραπάνω επιβεβαιώθηκε και τις προηγούμενες ημέρες, με τους συναλλακτικούς ρυθμούς της αγοράς να ανεβαίνουν αισθητά, δημιουργώντας κάποια θεμέλια στη ζώνη λίγο κάτω από τις 1.400 μονάδες. Πάντως, το επίπεδο των 1410 μονάδων του Γενικού αποτελεί μια πρώτη κορυφή στην τρέχουσα κίνηση, με επιθετική στήριξη τις 1372-74 μονάδες.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Τέρνα Ενεργειακή συνεχίζει και σήμερα την καλή της πορείας, καταγράφοντας κέρδη 1,55%, με τις Jumbo, Autohellas, Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, Aegean, Coca Cola, ΓΕΚ Τέρνα, Cenergy, Μυτιληναίος, Πειραιώς και ΔΕΗ να κινούνται ήπια ανοδικά.

Στον αντίποδα, ο Σαράντης χάνει 2,29%, με τον Ελλάκτωρ να τον ακολουθεί με απώλειες 1,32%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Εθνική, Τιτάν, Quest, Alpha bank, Eurobank, Motor Oil, ΟΠΑΠ και Βιοχάλκο, ενώ η ΕΛΧΑ είναι αμετάβλητη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες