Να φτάσει τα 40 ξενοδοχεία στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, σχεδιάζει η Hilton, με κάποια από τα 22 brands που διαθέτει.

Μία από τις μονάδες αυτές θα είναι οπωσδήποτε στην Αθήνα και θα φέρει την κλασική επωνυμία «Hilton», η οποία αποσύρθηκε το 2021 από το εμβληματικό ακίνητο της Βασιλίσσης Σοφίας για να γίνει Conrad.

H πορεία της Hilton στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά είναι εντυπωσιακή τα τελευταία χρόνια και επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη των μεγάλων διεθνών ξενοδοχειακών αλυσίδων τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού. Η Hilton από δυο ξενοδοχεία το 2021 έχει σήμερα ένα portfolio με 14 ξενοδοχεία στη χώρα μας.

Τουρισμός: Πυρετός για luxury επενδύσεις στην «Κυανή Ακτή» της Ελλάδας

Το brand

«Η Hilton επικεντρώνεται στη συνεχή ανάπτυξή της στην Ελλάδα, με σκοπό να τριπλασιάσουμε την παρουσία μας τα επόμενα χρόνια, δήλωσε ο Alan Mantin, Διευθύνων Σύμβουλος Ανάπτυξης του Ομίλου Hilton στη Νότια Ευρώπη στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσίασης της συνεργασίας της Hilton με την Brown Hotels, σε δυο ξενοδοχεία. Οσον αφορά την επιστροφή στην Αθήνα της επωνυμίας «Hilton» ο κ. Mantin σημείωσε με νόημα «θα θέλαμε να επιστρέψει το brand Hilton στην Αθήνα. Ελπίζω να πάρει λιγότερο από όσο χρειάστηκε στη Ρώμη, που μας πήρε 10 χρόνια, από το 2008 -όταν αποφασίσαμε να κάνουμε επανατοποθέτηση του brand».

Επισημαίνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2021 η Hilton και η ΤΕΜΕΣ συμφώνησαν, στο εμβληματικό κτήριο της Βασιλίσσης Σοφίας που από τον Απρίλιο του  1963 έφερε την επωνυμία Hilton, να φιλοξενηθεί εκτός από τις κατοικίες ξενοδοχείο με την επωνυμία Conrad.

Στα νησιά

Εκτός από την Αθήνα, η Hilton ενδιαφέρεται ακόμη για την Θεσσαλονίκη, αλλά και τα δημοφιλή ελληνικά νησιά όπως Κέρκυρα, Μύκονος, Κως, Σκιάθος και άλλα.

«Η δημοτικότητα των resort hotels, μας βοηθάει να εισέλθουμε σε νέους προορισμούς σε όλη την περιοχή. Τα τελευταία πέντε χρόνια, διπλασιάσαμε το χαρτοφυλάκιο των ξενοδοχείων μας σε θέρετρα στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, διαθέτοντας πλέον σχεδόν 80 ξενοδοχεία», είπε ο κ. Mantin.

Η Hilton διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει 22 brands και σχεδόν 7.400 ξενοδοχεία με πάνω από 1,1 εκατομμύρια δωμάτια σε 124 χώρες.

Η επέκταση

Το 2023 ανοίγαμε ένα ξενοδοχείο την εβδομάδα στην περιοχή Ευρώπης Αφρικής Μέσης Ανατολής είπε ο εκπρόσωπος της Hilton. Στην Ελλάδα το 2021 είχαμε μόνο δυο ξενοδοχεία. Το ένα στην Αθήνας (το πρώην Hilton) με την επωνυμία Conrad που θα ανοίξει το 2025 και το Curio Collection στην Κρήτη με τον όμιλο Τρούλη, με τον οποίο συνεργαζόμαστε ξανά, συμπλήρωσε ο κ. Mantin. Επεκτείνουμε πρόσθεσε η συνεργασία στο Numo Ierapetra Beach Resort Crete, Curio Collection by Hilton. Στην Κρήτη η Hilton επεκτάθηκε πρόσφατα και στη Δυτική πλευρά με το Chania Flair Boutique Hotel, Tapestry Collection by Hilton σε συνεργασία με την εταιρεία Τσιλεδάκης Α.Ε  ενώ έχει παρουσία και με το Domes Aulūs Elounda, Curio Collection by Hilton,

Προς το παρόν ο όμιλος έχει 14 ξενοδοχεία σε λειτουργία ή υπό ανάπτυξη, στην Ελλάδα. Από τα 14 τα 9 είναι κάτω από το brand της Curio Collection.

Στο Μικρολίμανο

Μεταξύ των 14 ξενοδοχείων και το  Hampton by Hilton Piraeus Mikrolimano το οποίο θα αναπτυχθεί και λειτουργήσει μέσα από τη συμφωνία του ομίλου Δουζόγλου και της Hilton. Οι εργασίες για το ξενοδοχείο θα ξεκινήσουν στο δεύτερο μισό του το 2024, καθώς τώρα βρίσκεται στη διαδικασία να διαμορφωθεί η ομάδα του σχεδιασμού. Πάντως δεν απέκλεισε να υπάρξει αλλαγή στον τελικό σχεδιασμό. Επίσης στις 14 μονάδες περιλαμβάνεται και το νέο Pentelikon Athens, Curio Collection by Hilton, στο οποίο το 2025 θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανακαίνισης του.

Η συνεργασία με την Brown Hotels

Για την συνεργασία με την Brown Hotels ο κ. Mantin εξέφρασε την ικανοποίηση του και συμπλήρωσε ότι από τη φετινή σεζόν τα δυο ξενοδοχεία θα είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους επισκέπτες τους.

Η συνεργασία αφορά όπως είπε ο  Leon Avigad, ιδρυτής και συνιδιοκτήτης της Brown Hotels, την τοποθέτηση των  Isla Brown Chania Resort και  Isla Brown Corinthia Resort & Spa στο δίκτυο Curio Collection by Hilton, «ένα παγκόσμιο δίκτυο με καταπληκτικά ξενοδοχεία και θέρετρα που έχουν επιλεγεί για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους».

Η συνεργασία αφορά στην αναβάθμιση υποδομών και υπηρεσιών, αλλά και στην ένταξη των δύο resorts στο πρόγραμμα πιστότητας Hilton Honors, που αριθμεί περισσότερα από 173 εκατομμύρια μέλη και προσφέρει σημαντικά προνόμια στους επισκέπτες. Τα μέλη του Hilton Honors συγκεντρώνουν πόντους από τη διαμονή τους και κερδίζουν ανταμοιβές και εκπτώσεις.

Το Curio Collection by Hilton είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο με περισσότερα από 145  ξενοδοχεία και θέρετρα που έχουν επιλεγεί για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Τουρισμός: Τι είναι το «Gig-Tripping» που κυριαρχεί στις ταξιδιωτικές τάσεις
Τουρισμός |

Το «Gig-Tripping» είναι η τελευταία ταξιδιωτική τάση που επιβάλλεται να δοκιμάσετε

Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, αυτός ο δημοφιλής όρος αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς - Ποιες πόλεις και χώρες είναι ιδανικές και οικονομικές για το συγκεκριμένο τύπου διακοπών

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών
Τουρισμός |

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών

Με τις ευρωπαϊκές εκλογές και την ουγγρική προεδρία της ΕΕ προ των πυλών, οι ηγέτες του κλάδου της φιλοξενίας είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν και να συναποφασίσουν για τις πολιτικές προτεραιότητες