Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς τα στοιχεία για τις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας δείχνουν ότι η αγορά εργασίας είναι ισχυρή δίνοντας ένα ακόμα δεδομένο στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να μην βιαστεί να ξεκινήσει τις μειώσεις των επιτοκίων.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά 5 μονάδες βάσης στο 4,15% και του 2ετούς κατά 2 μονάδες βάσης στο 4,444%.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ισορροπεί σε στενό εύρος

Σήμερα, όπως κάθε Πέμπτη, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας, οι οποίες την προηγούμενη εβδομάδα στις 218.000, χαμηλότερα από την εκτίμηση του Dow Jones για 220.000.

Οι επενδυτές ανέλυσαν επίσης τα πρόσφατα σχόλια των αξιωματούχων της Fed που πρότειναν λιγότερες μειώσεις επιτοκίων το 2024 από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως.

Ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολης Νιλ Κασκάρι χθες  στην εκπομπή “Squawk Box” του CNBC είπε ότι πιστεύει ότι το 2024 δύο ή τρεις μειώσεις επιτοκίων θα πραγματοποιηθούν , ενώ η διοικητής της Fed Αντιράνα Κούγκλερ εκτιμά  ότι αν και ο πληθωρισμός επιβραδύνεται χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για να αποδειχτεί ότι θα διατηηρθεί σε καθοδική πορεία.

Τα σχόλια κινούνται στο πλαίσιο των δηλώσεων του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ την περασμένη εβδομάδα, οι οποίες υποδαύλισαν τις ανησυχίες για λιγότερες μειώσεις επιτοκίων το 2024 και απέκλεισαν σχεδόν την πιθανότητα μείωσης τον Μάρτιο. Είπε επίσης ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα ακολουθήσουν μια προσεκτική προσέγγιση στην αποκλιμάκωση των επιτοκίων και θα παρακολουθούν στενά όλα τα δεδομένα.

Την επόμενη εβδομάδα αγορά, αναλυτές και κεντρική τράπεζα αναμένουν τα στοιχεία για την πορεία του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες