Ήπια ανοδικά κινείται και σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο φαίνεται ότι ξαναβρίσκει την τροχιά της ανάβασης, με πρώτο στόχο να επιβεβαιώσει την παραμονή του πάνω από τις 1.400 μονάδες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,36% στις 1.410,11 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 10,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,31% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.427,54 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,17% στις 1.233,44 μονάδες.

Νηνεμία

Η αγορά δείχνει να διατηρεί ένα επίπεδο νηνεμίας στις διακυμάνσεις της, αν όχι στις συναλλαγές της οι οποίες δείχνουν σταθερά να κινούνται σε υψηλά επίπεδα από την αρχή της εβδομάδας, αναμένοντας τις εξελίξεις των επόμενων ημερών, οι οποίες θα είναι πυκνές και καταλυτικές. Επί της ουσίας, οι θέσεις λαμβάνονται με αρκετά χαρτοφυλάκια να έχουν στο μυαλό τους και την άμυνα, καθώς δεν αποκλείονται και οι αναταράξεις.

Κύρια θέση την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουν τα αποτελέσματα της Πειραιώς, όπως και της Coca Cola (η οποία πιέζεται σημαντικά αυτές τις ημέρες), με την πρώτη να ανοίγει και ατύπως το κεφάλαιο του placement του ποσοστού που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Επίσης, δεν αποκλείεται η Τράπεζα Πειραιώς να ανακοινώσει και το μέρισμα χρήσης (εκτ. 7 λεπτά/μετοχή), μια σοβαρή αλλαγής πλεύσης στον κλάδο που αφορά και τις υπόλοιπες συστημικές τράπεζες.

Και μέσα σε όλα αυτά, θα αναμένεται και το rebalancing από την ένταξη του Ελ. Βενιζέλος στους δείκτες του FTSE Russell, το οποίο και θα αποτελέσει ένα ακόμη τεστ για την ελκυστικότητα της μετοχής στους διεθνείς κύκλους. Δεν θα πρέπει να παραβλέπεται άλλωστε το γεγονός ότι την ημέρα εισαγωγής, στις 7 Φεβρουαρίου, στη μετοχή άλλαξαν χέρια 9,6 εκατ. μετοχές, με τιμές μάλιστα ως επί το πλείστον 15% υψηλότερα από την τιμή εισαγωγής.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο Σαράντης συνεχίζει τις έντονες διακυμάνσεις, με το σημερινό του +3,05% να ξεχωρίζει, ενώ Ελλάκτωρ και Τιτάν καταγράφουν κέρδη άνω του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα, Alpha Bank, Βιοχάλκο, Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια, Τέρνα Ενεργειακή, Aegean, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΕΛΧΑ, Jumbo, Λάμδα και Cenergy.

Από την άλλη, μικρές είναι οι απώλειες σε Eurobank, Motor Oil, Coca Cola και Εθνική, επηρεάζοντας, λόγω βαρύτητας και την πορεία του γενικού δείκτη, ενώ χωρίς μεταβολή είναι οι Autohellas και Quest.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών