Δυσκολίες εμφανίζει το χρηματιστήριο Αθηνών να κινηθεί υψηλότερα αυτήν την ώρα, με όλο και περισσότερους τίτλους του να περνούν σε αρνητικά εδάφη, δείχνοντας διαθέσεις μόνο να κρατήσει τα κέρδη της εβδομάδας και τα επίπεδα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,20% στις 1.407,72 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 57,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 14,3 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,17% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.422,65 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,01% στις 1.231,28 μονάδες.

Αφομοίωση

Η αγορά δείχνει να προσπαθεί να αφομοιώσει τα επίπεδα αλλά και να μην προχωρήσει σε κάποια μεγαλύτερη κίνηση που θα πυροδοτήσει πιο επιθετικές εντολές πώλησης και κατοχύρωσης κερδών. Άλλωστε μέσα στον Φεβρουάριο, το πρώτο δεκαήμερο του οποίου κλείνει σήμερα, έχει καταγραφεί μόλις μία πτωτική συνεδρίαση, με τις διορθώσεις να περιορίζονται σε επίπεδο τίτλων και μόνο.

Επίσης, ο Φεβρουάριος ως τώρα τρέχει με μέσες ημερήσιες συναλλαγές 163 εκατ. ευρώ χτίζοντας καθημερινά νέες βάσεις απλώνοντας το βάθος της αγοράς σε περισσότερες μετοχές. Τα τρέχοντα επίπεδα προσφέρονται για μερικές ρευστοποιήσεις, έτσι βλέπουμε προς το παρόν οι διορθώσεις περιορίζονται σε ενδοσυνεδριακές ελεγχόμενες κινήσεις χωρίς να απειλούν καίρια σημεία της τάσης.

Αυτό επίσης που έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση είναι οι συναλλαγές που γίνονται σε πακέτα, με τη δραστηριότητα να είναι υψηλή και σήμερα, ίδιον αλλαγής σκυτάλης σε πολλές θέσεις. Μάλιστα, η αίσθηση που υπάρχει στην αγορά είναι ότι αυτά τα πακέτα αφορούν περισσότερο στρατηγικούς επενδυτές, που συνεχίζουν να παίρνουν θέση στην αγορά, χωρίς να καταφεύγουν σε εντολές που μπορεί να επηρεάσουν τα επίπεδα αρκετών τίτλων.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Quest σημειώνει κέρδη 3,02%, με τις Τιτάν, Πειραιώς, ΕΛΧΑ, Ελληνικά Πετρέλαια και ΕΥΔΑΠ να ακολουθούν με άνοδο που ξεπερνά το 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Σαράντης, Μυτιληναίος, Jumbo, Alpha Bank, ΔΕΗ και ΓΕΚ Τέρνα.

Στον αντίποδα, η Τέρνα Ενεργειακή χάνει 1,70%, με τις Ελλάκτωρ, Λάμδα, Motor Oil, Eurobank, Coca Cola, Cenergy, Aegean και Εθνική να ελέγχουν τις απώλειες τους. Χωρίς μεταβολή είναι οι Βιοχάλκο και Autohellas.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών