Κεφαλαιακά κέρδη 1,8 εκατ. λιρών δήλωσε για το 2023 ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σουνάκ, εκ των οποίων περισσότερα από 250.000 λίρες ήλθαν από μερίσματα, σύμφωνα με τις καταθέσεις που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή.

Οι δημοσιευμένες δηλώσεις έδειξαν ότι Βρετανός πρωθυπουργός πλήρωσε στην κυβέρνηση 163.364 λίρες για εισοδήματα ύψους 432.884 λιρών, (φόρος 37,7%). Πλήρωσε 359.240 λίρες για κεφαλαιακά κέρδη ύψους 1,79 εκατ. λιρών (φόρος 19,9%.).

Βρετανία: Επιχείρηση «διώξτε τον πρωθυπουργό», επεισόδιο 5ο

Μετά από εκπτώσεις ύψους 14.296 λιρών που λήφθηκαν για το επενδυτικό ταμείο με έδρα τις ΗΠΑ, ο Sunak κατέβαλε 508.308 λίρες.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Σουνάκ  δημοσιεύει το ποσό του φόρου που πλήρωσε. Υπενθυμίζεται ότι η οικογενειακή περιουσία του Σουνάκ αποτιμάται σε 730 εκατ. λίρες.

Η προεκλογική χρονιά

Το κόμμα του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ αναμένεται να υποστεί εκλογική ήττα ανάλογη με εκείνη που είχε υποστεί από το Εργατικό Κόμμα στις εκλογές του 1997, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Telegraph.

Ενόψει των εκλογών που αναμένονται αργότερα μέσα στο 2024, η δημοσκόπηση προέβλεψε ότι οι Εργατικοί αναμένεται να αποσπάσουν 385 έδρες στο κοινοβούλιο, ενώ οι Συντηρητικοί να διατηρήσουν μόλις 169 χάνοντας περισσότερες έδρες από όσες είχαν χάσει το 1997.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα