Με κέρδη έκλεισαν οι περισσότερες χρηματιστηριακές αγορές στον Περσικό Κόλπο,  καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αύξησαν τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων φέτος, ενώ η αύξηση των τιμών του αργού στήριξε επίσης τα κέρδη.

Η αναθεώρηση των στοιχείων του πληθωρισμού στις ΗΠΑ έδειξαν ότι επιβραδύνθηκε περισσότερο τον Δεκέμβριο αλλάζοντας ελαφρώς τις προσδοκίες για τη μείωση των επιτοκίων από την Federal Reserve.

Ιταλία: Η Μελόνι «πουλά» ομόλογα στο μουσικό φεστιβάλ του Σαν Ρέμο

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ για τον Ιανουάριο αναμένονται την Τρίτη.

Η νομισματική πολιτική στο εξαμελές Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου (GCC) καθοδηγείται συνήθως από την πολιτική της Fed, επειδή τα περισσότερα περιφερειακά νομίσματα είναι συνδεδεμένα με το δολάριο ΗΠΑ.

Ο δείκτης TASI του χρηματιστηρίου της Σαουδικής Αραβίας έκλεισε με άνοδο 0,5% υποβοηθούμενος από την άνοδο 0,5% της Al Rajhi Bank και κατά 2% της Saudi Arabian Mining Co. Το βασίλειο είναι έτοιμο να πουλήσει περισσότερες μετοχές του ενεργειακού γίγαντα Aramco, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, γεγονός που θα μπορούσε να ενισχύσει τη χρηματοδότηση της χώρας και τον στόχο της να απεξαρτήσει την οικονομία από το πετρέλαιο.

Oι μετοχές της Aramco σημείωσαν πτώση 0,8%.

Στο Κατάρ, ο δείκτης QSI ενισχύθηκε κατά 0,8%, καθώς τροφοδοτήθηκε από την άνοδο κατά άλμα 10% της Qatar Gas Transport, αφού η QatarEnergy επέλεξε τη Nakilat να είναι ο ιδιοκτήτης και διαχειριστής έως και 25 συμβατικού μεγέθους πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Αλλού η Qatar Navigation, η οποία κατέχει περισσότερο από το 36% της Nakilat, σημείωσε άνοδο 9,9%
Οι τιμές του πετρελαίου – καταλύτης για τις χρηματοπιστωτικές αγορές του Κόλπου – διαμορφώθηκαν υψηλότερα την Παρασκευή, με άνοδο περίπου 6% σε εβδομαδιαία βάση, καθώς οι ανησυχίες για την προσφορά από τη Μέση Ανατολή αυξήθηκαν και καθώς οι παρατεταμένες διακοπές λειτουργίας περιόρισαν τις αγορές διυλισμένων προϊόντων

Εκτός του Κόλπου, ο δείκτης blue-chip της Αιγύπτου EGX30 σημείωσε πτώση 0,8%, καθώς οι περισσότερες μετοχές του δείκτη βρίσκονταν σε αρνητικό έδαφος, συμπεριλαμβανομένης της Commercial International Bank, η οποία σημείωσε πτώση 1,2%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές