Υποχωρούν οι τιμές του χρυσού εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και των σχολίων αξιωματούχων της Federal Reserve που θα μπορούσαν να προσφέρουν ενδείξεις για την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Ο χρυσός υποχώρησε κατά 0,4% στα 2.015,59 δολάρια η ουγγιά. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν επίσης κατά 0,5% στα 2.029,20 δολάρια η ουγγιά.

Bitcoin: Ξανά στα 50.000 δολάρια μετά από δύο και πλέον χρόνια

Ο Jim Wyckoff, ανώτερος αναλυτής της Kitco Metal, εκτιμά ότι οι μειώσεις των επιτοκίων πιθανότατα θα πιεστούν το δεύτερο εξάμηνο του έτους, καθώς τα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ ήταν πολύ ισχυρά τελευταία για να δούμε μείωση επιτοκίων έως τον Μάιο. Πρόσθεσε ότι υπάρχει περιορισμένο αγοραστικό ενδιαφέρον για χρυσό λόγω του πρόσφατου ράλι στο χρηματιστήριο.

«Περιμένουμε χαμηλό πληθωρισμό και αν δεν τον επιτύχουμε, θα ασκήσει κάποια πίεση στις τιμές», είπε.

Η δημοσκόπηση του Reuters για τον ΔΤΚ του Ιανουαρίου στις ΗΠΑ προβλέπει μηνιαία άνοδο 0,2%, ενώ ο δομικός ΔΤΚ αναμένεται να αυξηθεί κατά 0,3%.

Τα στοιχεία του ΔΤΚ των ΗΠΑ αναμένονται την Τρίτη, ακολουθούμενα από τα στοιχεία λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ την Πέμπτη και τα στοιχεία του Δείκτη Τιμών Παραγωγού (PPI) την Παρασκευή, ενώ οι αγορές αναμένουν επίσης σχόλια από τουλάχιστον επτά αξιωματούχους της Fed αυτήν την εβδομάδα.

Την περασμένη εβδομάδα, αρκετοί υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Τζερόμ Πάουελ, δήλωσαν ότι θα περιμένουν να μειώσουν τα επιτόκια μέχρι να είναι πιο σίγουροι ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει στο 2%.

Οι έμποροι βλέπουν περίπου 57% πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων τον Μάιο, σύμφωνα με το εργαλείο CME Fedwatch.

Η πλατίνα ενισχύθηκε κατά 2,2% στα 890,44 δολάρια η ουγγιά, το παλλάδιο κατά 3,9% στα 892,08 δολάρια και το ασήμι παρέμεινε σταθερό στα 22,61 δολάρια η  ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities