Στα 50.000 δολάρια βρέθηκε το bitcoin για πρώτη φορά μετά από δύο και πλέον χρόνια. Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, σύμφωνα με το Reuters, ενισχύθηκε από τις προσδοκίες για μειώσεις των επιτοκίων αργότερα φέτος και από το ρυθμιστικό νεύμα του περασμένου μήνα για τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια ( ETFs) στις ΗΠΑ που έχουν σχεδιαστεί για να παρακολουθούν την τιμή του.

Το κρυπτονόμισμα έχει αυξηθεί κατά περίπου 15,7% από την αρχή της χρονιάς, ενώ σήμερα άγγιξε το υψηλότερο επίπεδό του από τις 27 Δεκεμβρίου 2021.

Bitcoin: Το rebound και οι φόβοι για τα crypto

Το Bitcoin  οδεύει για την έβδομη συνεχόμενη ημέρα κερδών, το μεγαλύτερο σερί από τον Ιανουάριο του 2023, εάν η πρόοδος διατηρηθεί, όπως δείχνουν τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Εννέα νέα  αμοιβαία κεφάλαια Bitcoin άρχισαν να διαπραγματεύονται στις ΗΠΑ στις 11 Ιανουαρίου και έχουν προσελκύσει μέχρι στιγμής εισροές κεφαλαίων άνω των 9 δισ. δολαρίων. Δύο εξ των οποίων, της BlackRock Inc. και της Fidelity Investments, κατατάσσονται ως τα πιο επιτυχημένα ETF που ξεκίνησαν με βάση τα περιουσιακά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν μετά από ένα μήνα στην αγορά, τονίζουν οι αναλυτές Eric Balchunas και James Seyffart της Bloomberg Intelligence.

«Οι ενθουσιώδεις αγοραστές φέρνουν περισσότερους ενθουσιώδεις αγοραστές ωθώντας τις τιμές περαιτέρω προς τα πάνω» σημειώνει ο Fadi Aboualfa, επικεφαλής έρευνας στην εταιρεία κρυπτο-θεματοφυλακής Copper Technologies Ltd. «Το κρυπτονόμισμα έχει δυναμική λόγω αρκετών πράσινων εβδομάδων και έχει μεγάλες πιθανότητες να ανέβει περαιτέρω όταν οι αγορές βλέπουν εβδομαδιαίες κινήσεις άνω του 10% (όπως είδαμε την περασμένη εβδομάδα)»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto