Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν κάτω από το κρίσιμο επίπεδο των 2.000 δολαρίων ανά ουγγιά καταγράφοντας χαμηλό διμήνου την Τρίτη, καθώς μια ισχυρότερη από την αναμενόμενη έκθεση για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ μετριάζει τις προοπτικές για πρόωρη μείωση των επιτοκίων από την Federal Reserve.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 1,4% στα 1.990,79 δολάρια η ουγγιά τις πρωινές ώρες, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 13 Δεκεμβρίου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν επίσης 1,4% στα 2.003,60 δολάρια.

Bloomberg: Mέσω Τουρκίας και Αραβικών Εμιράτων η Μόσχα «σβήνει» τις δυτικές κυρώσεις

Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιανουάριο, εν μέσω αύξησης του κόστους στέγασης και υγειονομικής περίθαλψης.

«Δεν ήταν αυτή η έκθεση που ήθελε να δει η αγορά», δήλωσε ο Tai Wong, ανεξάρτητος αναλυτής μετάλλων με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Τα «περιστέρια» αναζητούν καταφύγιο

«Τα “περιστέρια” της Fed αναζητούν καταφύγιο σήμερα, καθώς ο εκπληκτικά επίμονος πληθωρισμός έχει μειώσει τις πιθανότητες ενός επιτοκίου Μαΐου κάτω από το 50% προς το παρόν», πρόσθεσε ο Wong.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed πιθανότατα θα περιμένουν μέχρι τον Ιούνιο πριν μειώσουν τα επιτόκια, οι traders στοιχηματίζουν μετά τα στοιχεία του ΔΤΚ των ΗΠΑ. Τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διακράτησης χρυσού.

Μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, το δολάριο κινήθηκε ανοδικά κατά 0,7% σε υψηλό τριών μηνών έναντι των άλλων νομισμάτων, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ αυξήθηκε επίσης.

Οι επενδυτές θα επικεντρωθούν τώρα στα στοιχεία λιανικών πωλήσεων την Πέμπτη και στα επίπεδα του δείκτη τιμών παραγωγού (PPI) την Παρασκευή. Η αγορά αναμένει επίσης με ενδιαφέρον τα σχόλια από μια σειρά αξιωματούχων της Fed αυτή την εβδομάδα.

Αρκετοί αξιωματούχοι της Fed, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Τζερόμ Πάουελ, δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι θέλουν να δουν περισσότερα στοιχεία ότι ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να μειώνεται πριν από τη μείωση των επιτοκίων.

Κατά τα άλλα, η πλατίνα σημείωσε πτώση 1,9% στα 871,55 δολάρια η ουγγιά, το παλλάδιο υποχώρησε 4,2% στα 854,40 δολάρια και το ασήμι έχασε 2,9% στα 22,02 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities