Η Founders Fund, η εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο Peter Thiel, επενδύει για άλλη μια φορά σε bitcoin και Ether,  σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters, σηματοδοτώντας το ανανεωμένο ενδιαφέρον της Silicon Valley για τις αγορές κρυπτονομισμάτων.

Οι πηγές τόνισε ότι από τα τέλη του καλοκαιριού έως τις αρχές του φθινοπώρου πέρυσι, το αμοιβαίο κεφάλαιο επένδυσε 200 εκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση κρυπτονομισμάτων, τα μισά σε bitcoin και τα άλλα μισά σε ether, που είναι τα δύο μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα.

Η κίνηση αυτή υπογραμμίζει την επιστροφή ορισμένων θεσμικών επενδυτών σε συμβολικές επενδύσεις, που αποτελούσαν την πιο καυτή επενδυτική στρατηγική  πριν από την κατάρρευση της αγοράς crypto το 2022.

Bitcoin: Ξανά στα 50.000 δολάρια μετά από δύο και πλέον χρόνια

Δυναμική επιστροφή

Το μεγάλο στοίχημα σηματοδοτεί ένα δυναμικό comeback για τα crypto, μετά το πλήγμα που προκάλεσε η κατάρρευση του χρηματιστηρίου κρυπτογράφησης FTX.

Το 2022, η τιμή του bitcoin έπεσε σχεδόν στα 15.000 δολάρια, τη χαμηλότερη τιμή του από το 2020.

Οι τιμές του bitcoin και του ether αυξήθηκαν σταδιακά τον περασμένο χρόνο, με το bitcoin να φτάνει τα 50.000 δολάρια για πρώτη φορά σε περισσότερα από δύο χρόνια αυτήν την εβδομάδα, αλλά να παραμένει ακόμα κάτω από το ανώτατο όριο των 69.000 δολαρίων που καταγράφηκε τον Νοέμβριο του 2021.

Ως ένας από τους πρώτους θεσμικούς επενδυτές στην κρυπτογράφηση, το Founders Fund άρχισε να αγοράζει επιθετικά bitcoin το 2014, αλλά στη συνέχεια το ρευστοποίησε πριν η αγορά κρυπτογράφησης καταρρεύσει το 2022, με αποδόσεις περίπου 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το περασμένο καλοκαίρι, το Founder’s Fund άρχισε να αποκτά bitcoin όταν ήταν κάτω από τα $30.000 και αγόρασε περισσότερο bitcoin και ether σε διάστημα μερικών μηνών, πρόσθεσαν πηγές. Το Reuters δεν μπόρεσε να μάθει τη μέση τιμή αυτών των αγορών.

Ένας εκπρόσωπος του ταμείου αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο Thiel, συνιδρυτής του PayPal και του Palantir έχει επαινέσει δημόσια το bitcoin, ένα νόμισμα που βασίζεται στην τεχνολογία blockchain που υπάρχει εκτός των αρμοδιοτήτων των κεντρικών τραπεζών, λέγοντας ότι είναι ένα απόθεμα αξίας όπως ο χρυσός και ένας αντιστάθμισης έναντι της νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών.

Το Founders Fund, γνωστό για τα πρώτα του στοιχήματα σε εταιρείες όπως η SpaceX και η Meta έχει πλέον πάνω από 12 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση. Προσέλαβε τον Joey Krug ως συνεργάτη τον Απρίλιο του 2023 για να επικεντρωθεί σε επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News